Duurzame markt zonnig succes

Wie duurzaamheid een warm hart toedraagt, kon afgelopen zaterdag 11 maart zijn of haar hart ophalen bij een duurzame markt voor het stadhuis van Venlo. En ook ín het stadhuis was het nodige te doen.

Daar vond om 14.00 de viering plaats van 5 jaar "Venlo als Fairtrade Gemeente", met een officieel woordje van FAIR Venlo naar wethouder Van den Beucken.

Maar de hele dag was op het marktplein van alles te zien. Onze Wereldwinkel was aanwezig met eerlijke producten. Politieke partijen kwamen voorbij. Gespot werden: GroenLinks, Nieuwe Wegen, 50 Plus, Partij voor de Dieren. In een kraampje kon je een stemwijzer invullen, en zelfs heel concreet: een handtekening zetten waarmee je winkels oproept "fair" in te kopen.

Tal van studenten van Fontys toonden wat ze aan de wereld toe willen voegen in hun mini-ondernemingen. Ook hier: producten waarbij is nagedacht over hoe je met een commercieel product de wereld toch iets eerlijker kunt krijgen. Bijvoorbeeld door milieuvriendelijker te produceren en / of oog te hebben voor social return.

Van de dag, die van 10.00 tot 16.00 uur duurde, is een foto-impressie gemaakt, die hier te downloaden is.

Beelden van de markt: