Welkom bij

Wereldwinkel Venlo -> FAIRTRADE cadeaus !

Cadeaus met een boodschap!

Jouw fairtrade inspiratie.

De Wereldwinkel Venlo verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren etc - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij. Door naar onderen te scrollen tref je enkele cadeaus met hun boodschap aan.

        Laat Pasen maar komen!

          Nog even en het is tijd voor 
          paaseitjes, kuikentjes, paashazen
          en noem maar op. Bij ons kun je
          nu terecht voor allerlei Fairtrade
          paasartikelen om jezelf, vrienden
          en familie (h)eerlijk mee te laten
          verwennen.
 
          De producten zijn op lokale en volgens
          eeuwenoude tradities gemaakt en zijn
          afkomstig uit verschillende landen
          in de hele wereld.

Fleurige zomeraccessoires

Ook voor fleurige zomeraccessoires kun je terecht bij dé Fairtrade Cadeauwinkel van Venlo. Van ringen en oorbellen tot leren armbandjes. Leuke accessoires om je outfits helemaal af te maken. De artikelen zijn allemaal met de hand gemaakt en zijn geproduceerd in landen als India, Columbia en Mexico. Door verenigingen als Re3 en Asha Handicrafts kunnen de mensen rekenen op goede arbeidsomstandigheden en een beloning.

Voor meer achtergrondinformatie over de artikelen en de producenten kun je een kijkje nemen om op onze website. 

Hangmatten en Hangstoelen

Wat een mooi weer is het toch. De zomerkriebels beginnen te kriebelen. We hebben mooie hangstoelen/matten om met dit weer lekker in te luieren. Pak er een fris drankje bij en een boek. Lekker genieten!

De producent van de hangmatten/stoelen is Elango. Hij produceert ze in Zuid-India waar hij bij de lokale markt de katoen koopt. Elango hecht veel waarde aan de ontwikkeling van zijn buurtgenoten. Met de
winst die hij maakt, sponsort hij een lokale basisschool.

Vastelaoved

't is noe karneval, de gekste tied van 't joar.
Jaa hoor het is weer zover. Het is tijd voor Carnaval.
Gekleed in de gekste en fleurigste kostuums feest vieren.
Bij dé Fairtrade cadeauwinkel van Venlo kun je terecht voor al je benodigdheden voor dit te gekke feest. Om je kostuum af te maken, maar ook om je huis op te fleuren. Kom snel nog langs!

Sjaals

We hebben het momenteel getroffen met de milde temperaturen, maar het ziet ernaar uit dat het toch langzaam aan echt kouder gaat worden. 
Om de koudere winterdagen door te komen, hebben we mooie warme sjaals in de winkel. We hebben ze in verschillende modieuze kleuren en designs. Koop er een voor jezelf of als geschenk voor een vriendin!
Kom snel langs bij onze winkel om de selectie te bekijken en voor meer informatie!

Manden

Manden, manden en nog eens manden. In leuke designs, verschillende vormen en grootte. Om je spullen in op te bergen, gewoon voor de sier of gebruik ze om een leuk geschenkpakket samen te stellen. Ze zijn niet alleen stevig maar ook mooi en met de hand gemaakt. Voor meer informatie en voor de uitgebreide selectie bezoek onze winkel en neem ook een kijkje op onze website.

Boeddhabeelden

We zitten alweer in 2014. Een nieuwjaar vol nieuwe kansen en uitdagingen.
We hebben nu verschillende Boeddhabeelden ook tijdelijk in de aanbieding om aan een vriend(in), kennis of familielid te geven als cadeau om al het goede toe te wensen voor het nieuwe jaar. Het verhaal gaat namelijk dat het geven van een Boeddhabeeld de ontvanger ervan geluk zal brengen. Schenk een dierbare dit leuke cadeau en wens ze succes, goede gezondheid, voorspoed en geluk toe. Dat verdienen ze!

Kerstmis

Het is bijna Kerst! Kom nog snel bij ons langs voor je laatste kerstaankopen. In de 'Cadeaus met een boodschap' zullen we je 'Fairtrade inspiratie' geven zodat je de leukste artikelen voor een gezellige kerst in huis kunt halen. Voor meer informatie omtrent de artikelen en om onze volledige assortiment te bekijken kun je langskomen bij onze winkel.

Kerstmis 

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! Kun jij ook al niet wachten en ben je op zoek naar unieke artikelen die je in de kerststemming zullen brengen? Kom dan snel langs bij dé Fairtrade Cadeauwinkel van Venlo. In de 'Cadeaus met een boodschap' zullen we je 'Fairtrade inspiratie' geven zodat je de leukste artikelen voor een gezellige kerst in huis kunt halen. Voor meer informatie omtrent de artikelen en om onze volledige assortiment te bekijken kun je langskomen bij onze winkel.

 

Sinterklaas

Sinterklaas in aantocht! Binnenkort is het weer tijd voor pakjesavond. 
Wij hebben veel leuke producten die kunnen dienen als surprise-cadeaus, zoals deze kleurrijke knuffel olifantjes uit Colombo. De knuffels zijn met de hand gemaakt door vrouwen en alle gebruikte stoffen zijn handgeweven. 

Dopper

Wil jij ook bijdragen aan een beter milieu op een trendy manier? Koop een van onze Doppers in verschillende kleuren en neem hem mee tijdens een wandeling, sporten of terwijl je de leukste festivals bezoekt deze zomer!

• Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren; wit, rood, groen,blauw en oranje
• De lengte van de Dopper is 23 cm en de inhoud is iets minder dan een halve liter
• In de Dopper zitten geen schadelijke stoffen en heeft 
een 'Food Approved' keurmerk
• Vaatwasbestendig

De dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van plastic afval. Het is een ideale flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi. De Dopper is een Nederlands ontwerp en wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van BPA(Bisphenol A) en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal. Zo steunt de Dopper via ‘Stichting Dopper Foundation’ de waterprojecten van Simavi en haar lokale partners. Van de verkoopopbrengst van de Dopper gaat 10% naar de ‘Dopper Foundation’. Zij investeren de helft van alle inkomsten in waterprojecten in Nepal en de andere helft gaat naar educatieprojecten over water en plastic afval.

Tapasschalen

Blijf jij dit jaar lekker in Nederland? Gezien het weer momenteel niet zo erg toch. 
Nodig vrienden/familieleden uit, zorg voor wat lekkere hapjes die je mooi kunt presenteren in de tapasschaal en speel mooie zomerse muziek en beleef het vakantiegevoel in je eigen thuis. 

• 7 losse bakjes en een bord
• Handmatig gemaakt en gedecoreerd in Tunesië
• Zowel oven- als vaatwasbestendig

Een ambacht als pottenbakken is voor veel mensen in Tunesië een belangrijke bron van inkomsten.
Pottenbakkers uit Tunesië maken hun producten, zoals deze tapasschalen, kommen en borden nog steeds handmatig. Vervolgens decoreren vrouwen de schalen stuk voor stuk, ook met de hand. Dat maakt de schalen net allemaal een tikkeltje anders, waardoor het servies een persoonlijk karakter krijgt.