Verslag 45 jaar viering Wereldwinkel Venlo

Wereldwinkel Venlo al 45 jaar springlevend!

We kijken terug op een geslaagd feestje op 2 november voor (oud)vrijwilligers, onze klanten en de producenten. We hadden een top verkoop.

Klik hier voor de foto-impressie

Tevens is er een video. Klik hier om hem te zien op Youtube.

Klik hier voor het boekje "Vierkant achter de Wereldwinkel" dat in 2009 ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan is uitgegeven.

45 jaar geleden opende Wereldwinkel Venlo haar deuren en 50 jaar geleden ging de eerste Wereldwinkel in Breukelen van start. Vijftig jaar later zijn er in Nederland zo’n 240 wereldwinkels actief en een veelvoud aan vrijwilligers. Wereldwinkels maakten fairtrade tot een begrip en stonden mee aan de bakermat voor de Fairtrade Gemeenten campagne. Die  bestaat dit jaar 10 jaar en Nederland telt inmiddels 88 faitrade gemeenten. Venlo behaalde de titel als 25ste in 2012 en Wereldwinkel Venlo was een van de initiators. Door als gemeente invulling te geven aan de fairtrade gemeente campagne leveren we een bijdrage aan zeker 8 van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen voor een betere wereld, de Global Goals.

Wereldwinkel Venlo viert haar jubileum in de landelijke fairtrade week op zaterdag 2 november met diverse activiteiten in en rondom de Wereldwinkel in de Gasthuisstraat.

    • 10.00 - 17.00 Fototentoonstelling 45 jaar Wereldwinkel Venlo
    • 14.00 - 15.00 Wereldmuziek door Fanfaar TrotWaar

    • 15.00 - 18.00 Besloten jubileumfeestje met (oud)vrijwilligers in de Joriskerk

De wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen, relatiegeschenken en kerstpakketten. Van onze Fairtrade artikelen profiteren de producenten uit de derde wereld. Daarnaast breidt het ecologisch duurzame assortiment zich verder uit met producten als Doppers en Green Soap.