Oproep opschoonactie groen Binnenstad 14-8 en 18-9

Schoonmaakacties “OPGERUIMD STAAT NETJES”
zaterdag 14 augustus en zaterdag 18 september: 

Na vier eerdere geslaagde halfjaarlijkse opschoonacties gaan samenwerkende organisaties deze acties weer vervolgen op 14 augustus en 18 september. 

Zaterdag 14 augustus gaan we schoonmaken vanwege een extra Maas Cleanup,  zaterdag 18 september sluiten we aan bij de World Cleanup Dayeen wereldwijd initiatief in de strijd tegen zwerfafval. Samen met 180 landen steken we dan de handen uit de mouwen voor een schone planeet!

Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” maken de Jongerenkerk, Joriskerk, Fair Venlo, jongeren van Home+, Wijkoverleg Binnenstad, werkgroep , ‘t Groenewold en de Wereldwinkel groen in de binnenstad schoon. We doen dat langs de Maaskade, de Koninginnesingel, de kop van de Weerd, Nolenspark en Puteanusstraat. Een ander groen pareltje in de binnenstad, het Wilhelmina park, wordt om de een á twee weken door omwonenden van het park zelf schoongemaakt. Bewoners van de Deken van Oppensingel ontdoen iedere 3de dinsdag van de maand het Julianapark van zwerfafval. 

De aftrap voor onze actie is om 9 uur bij de Jongerenkerk. Het schoonmaken op de locaties duurt tot 12.00. Aanmelden kan bij 't Groenewold, 077-3546689. 

De samenwerkende organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad. Dat werken ook samen me betrekking tot fairtrade en met deze schoonmaakacties. We willen dat ook graag doen met andere activiteiten, die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. We zijn daarin niet uniek. Wereldwijd is er een integrale actie-agenda voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: de 17 Global Goals. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren.

Met de schoonmaakacties dragen we lokaal bij aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen” en proberen zo bewustzijn voor de directe omgeving te kweken.

We sluiten tevens aan bij acties voor een schone binnenstad, die al genomen worden door de gemeente Venlo, het wijkoverleg Binnenstad Venlo en Venlo Partners, de citymarketing organisatie van Venlo.

 

Bekijk hier het succes van World Cleanup Day 2020! Zie ook www.maascleanup.nl

Zie ook de uitgebreide foto-impressie van een van onze eerdere opschoonacties.