World Cleanup Day Oproep

Na vijf eerdere geslaagde halfjaarlijkse opschoonacties gaan samenwerkende organisaties deze acties weer vervolgen. 

Zaterdag 18 september sluiten we voor de 2de keer aan bij de World Cleanup Day, een wereldwijd initiatief in de strijd tegen zwerfafval. Samen met 180 landen steken we dan de handen uit de mouwen voor een schone planeet!

 

De aftrap voor onze actie is om 9 uur bij de Jongerenkerk. Het schoonmaken op de locaties duurt tot 12.00. Aanmelden kan bij 't Groenewold, 077-3546689. 

Bekijk hier het succes van World Cleanup Day 2020! Zie ook de foto-impressie van de editie in Venlo in 2020.   

Extra Maascleanup 14 augustus

14 augustus maakten we schoon vanwege een extra Maas Cleanup. We waren met 46 mensen. Vanuit het samenwerkingsverband aangevuld met mensen die zich provinciaal hadden aangemeld bij de Maas Cleanup. Ruim 30 zakken vuil en grofvuil werden verzameld, waaronder een Buggy en een kinderzitje. Gestart werd met koffie en thee en afgesloten met broodjes en soep.

De Limburger wijdde er onderstaand bericht aan.

 

“Opgeruimd staat netjes” 
Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” maken de Jongerenkerk, Joriskerk, Fair Venlo, jongeren van Home+, Wijkoverleg Binnenstad, werkgroep , ‘t Groenewold en de Wereldwinkel groen in de binnenstad schoon. We doen dat langs de Maaskade, de Koninginnesingel, de kop van de Weerd, Nolenspark en Puteanusstraat. Een ander groen pareltje in de binnenstad, het Wilhelmina park, wordt om de een á twee weken door omwonenden van het park zelf schoongemaakt. Bewoners van de Deken van Oppensingel ontdoen iedere 3de dinsdag van de maand het Julianapark van zwerfafval. 

De samenwerkende organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad. Dat werken ook samen me betrekking tot fairtrade en met deze schoonmaakacties. We willen dat ook graag doen met andere activiteiten, die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. We zijn daarin niet uniek. Wereldwijd is er een integrale actie-agenda voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: de 17 Global Goals. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren.

Bijdrage aan duurzaam ontwikkelingsdoel 11

Met de schoonmaakacties dragen we lokaal bij aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen” van de verenigde naties en proberen zo bewustzijn voor de directe omgeving te kweken. https://globalgoalsplatformvenlo.nl/ .
We sluiten tevens aan bij acties voor een schone binnenstad, die al genomen worden door de gemeente Venlo, het wijkoverleg Binnenstad Venlo en Venlo Partners, de citymarketing organisatie van Venlo.