SDG Action Day

Op 25 september 2021 is het alweer de 6e verjaardag van  de Global Goals en dat laten we niet zomaar voorbij gaan. Op vrijdag 24 september wordt daarom SDG action Day georganiseerd en in veel gemeenten de vlag met de 17 Global Goals uitgehangen. Vorig jaar deden al meer dan 60 gemeenten en honderden andere organisaties mee. De gemeente Venlo heeft zich dit jaar laten registreren als Global Goals gemeente en de wereldwinkel is als partner van het Global Goals Platform Venlo actief.   

Infopunt Global Goals Platform Venlo
Een jaar geleden, 4 september 2020 lanceerde Wereldwinkel Venlo ondanks en dankzij corona haar webshop en gaven een kijkje in haar met 30 m2 verruimde winkelruimte. De uitbreiding van de winkelruimte biedt de basis om de komende jaren het eerste fysieke Global Goals Platform Venlo infopunt te kunnen zijn en 'shop in shop' moglijkheden te verkennen. Zo willen we onze impact vergroten voor producenten in de derde wereld en fairtrade en maximaal bijdragen aan andere duurzame initiatieven in Venlo. 

Workshop Global Goals voor Wereldwinkeliers
Om de global goals voor onze vrijwilligers en die van andere wereldwinkels meer te laten leven is in samenwerking met SDG Nederland voor de stichting wereldwinkel.nu een workshop global goals voor wereldwinkeliers ontwikkeld. 9 augustus had Venlo de primeur en werd voor een 12-tal vrijwilligers de workshop verzorgd. Op 12 augustus gaven Mena Leila Kilani van SDG Nederland en Joop Karremans van Fair Venlo en Wereldwinkel Venlo de workshop in Krommenie voor wereldwinkeliers daar. 

Na een introductie over de 17 global goals en fairtrade gaan de deelnemers eerst aan de slag met de opdracht elkaar voorbeelden te vertellen, hoe zij zelf al bijdragen aan de global goals. Of hoe zij zo'n bijdrage in hun directe omgeving herkennen. Vervolgens wordt gebrainstormd over hoe zij via activiteiten en informeren de bekendheid van de global goals bij klanten en plaatsgenoten kunnen vergroten. Zie ook de foto-impressie van de beide workshops. Een van de resultaten is om in het verhaal bij het product van de maand duidelijk te maken hoe het product bijdraagt aan de realisatie van de global goals. Zie het verhaal over producenten bij onze september aanbieding

Voor meer informatie over de landelijke activiteiten en aanmelden voor digitale workshops zie https://www.sdgnederland.nl/sdg-action-day/ .

Voor een terugblik naar de activiteiten in 2020 zie https://www.sdgnederland.nl/sdg-action-day-terugblik/