Investeer in duurzaamheid en fairtrade

Via de verkoop van fairtrade producten draagt Wereldwinkel Venlo bij aan werkgelegenheid en toegang tot basisvoorzieningen in landen in ontwikkeling. Daarnaast doen we dat ook door met geld, dat we niet direct nodig hebben voor onze bedrijfvoering, te investeren in ondernemers en coöperaties in die landen door leningen te verstrekken via Oikocredit en sinds vorig jaar ook via PlusPlus

Oikocredit en PlusPlus in deze einde jaars periode acties waar we graag u aandacht als organisatie of particulier voor vragen. 

 


Voucheractie PlusPlus: 

Wereldwinkel.nu, onze branche organisatie en PlusPlus bedachten een voucher in het kader van de campagne "Koopeenbeterewereld". PlusPlus stelt deze voucher ter beschikking ter waarde van 25 Euro. Bij een minimale inleg 50 Euro betaalt PlusPlus de eerste 25 Euro. De 25 Euro mag je houden als de lening wordt terugbetaald. Dat is vaak in twee delen, na 6 maanden en na een jaar. De vouchers zijn gratis verkrijgbaar in onze wereldwinkel.  

 Oikocredit week van het microkrediet

Van 6 tot en met 12 december organiseert Oikocredit Nederland weer de Week van het Microkrediet! In deze week laten ze mensen in Nederland alles zien over de impact die microkrediet heeft op de levens van mensen in armere landen in de wereld.

Dit jaar is het thema ‘Ontsnap uit armoede!’ En daar hebben ze een unieke escapegame voor gemaakt, waar iedereen online, gratis aan kan meedoen.

Vanaf 6 december is de escapegame online te spelen. 

5de investering Wereldwinkel Venlo via PlusPlus: Fructec in Oeganda

Eind vorig jaar kondigde Wereldwinkel Venlo aan dat zij naast de verkoop van eerlijke en duurzame producten ook eerlijke investeringen via Plus Plus gaat promoten. Inleg is al mogelijk vanaf € 50. Inmiddels investeerden we vijfmaal 250 Euro in projecten in de agrifood sector. Onze nieuwste investering eind november is in Frutrac in Oeganda in Oost-Afrika. Daarvoor investeerden we in Fruvex in Nicaragua, POD Chocolate op Bali en Superfine Nuts en Sereni Fries in Kenia. Met de leningen geven we een impuls aan de lokale economie en dragen bij aan werkgelegenheid en/of toegang tot basisvoorzieningen in landen in ontwikkeling. Lees hier meer over Frutrac.