Oproep schoonmaakactie groen Binnenstad 23-4

Na zes eerdere geslaagde halfjaarlijkse opschoonacties gaan samenwerkende organisaties deze acties weer vervolgen. De aftrap voor onze actie is om 9 uur bij de Jongerenkerk. Het schoonmaken op de locaties duurt tot 12.00 en wordt afgesloten met een koffie, thee, soep en broodjes. Aanmelden kan bij 't Groenewold, 077-3546689. 

“Opgeruimd staat netjes” 
Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” maken de Jongerenkerk, Joriskerk, Fair Venlo, jongeren van Home+, Wijkoverleg Binnenstad, werkgroep Julianapark, ‘t Groenewold en de Wereldwinkel groen in de binnenstad schoon. We doen dat langs de Maaskade, de Koninginnesingel, de fietsbrug, de kop van de Weerd, Nolenspark en Puteanusstraat. 


De samenwerkende organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad. Dat werken ook samen me betrekking tot fairtrade en met deze schoonmaakacties. We doen dat ook graag met andere activiteiten, die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. We zijn daarin niet uniek. Wereldwijd is er een integrale actie-agenda voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: de 17 Global Goals. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren.

Bijdrage aan duurzaam ontwikkelingsdoel 11

Met de schoonmaakacties dragen we lokaal bij aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen” van de verenigde naties en proberen zo bewustzijn voor de directe omgeving te kweken. https://globalgoalsplatformvenlo.nl/ .
We sluiten tevens aan bij acties voor een schone binnenstad, die al genomen worden door de gemeente Venlo, het wijkoverleg Binnenstad Venlo en Venlo Partners, de citymarketing organisatie van Venlo en Venlo Schoon.

Die organisaties ondersteunen de actie van harte en 
zullen er via hun eigen kanalen aandacht aan geven. De gemeente stelt daarnaast de benodigde schoonmaakmaterialen ter beschikking, zoals zakken en handschoenen. Ook deed wethouder Marij Pollux al twee keer actief mee en zal ook deze keer weer van de partij zijn.