Doe mee met de vogeltelling in de Wereldwinkel

Formulieren verkrijgbaar bij de balie. Lever je ingevulde formulier in en je ontvangt in ieder geval al een heerlijke TinyTony. Bovendien maak je kans op een prachtige 'vogelprijs'.

De trekking van de winnaars is op zaterdag 25 februari... 

Het gaat dus niet specifiek om het aantal vogels, maar om het aantal gevonden soorten. Na invullen van je gegevens (naam, telefoonnummer en emailadres) krijg je bij afgeven bij de kassa in ruil al een TinyTony chocolaatje.

Op 25 februari zoeken wij de leukste inzendingen en verloten daar een 3-tal leuke ‘vogelprijzen’, namelijk een vilten of scrap metal vogeltje.

Er zijn vele soorten vogels van scrapmetaal uit Zimbabwe aanwezig. Roodborstjes, mezen, maar ook fazanten en prachtige eenden. De makers hebben weer goed hun best gedaan. Zowel grote als kleine varianten wachten om ergens weer hun nestje te kunnen maken.

Vilten vogels uit Nepal

Onlangs zijn ook de Bonte Specht en de Vlaamse gaai uit Nepal aan komen vliegen. Ze zitten nog te puffen op een takje, maar het gaat goed met ze. Inmiddels hebben wij al een hele collectie. De allerlaatste die binnen is komen vliegen zijn de meeuw en de zeemeeuw, alleen zul je de laatste niet zo snel in je tuin tegenkomen. 

Het vogeltelformulier is overgenomen van de officiële tuinvogeltelling, die in het weekend van 27 en 28 januari gehouden werd. De kop en staart zijn echter aangepast. Je kunt het formulier ook gebruiken om thuis in de tuin te gaan tellen …