Dag van de armoede

Evenals vorige jaren vragen 't Groenewold en de Jongerenkerk in Venlo aandacht voor de Internationale Dag van de Armoede. Op zondag 15 oktober is er een evenement van  11.00 en 14.00 uur bij 't Groenewold. Plaatselijke groepen en initiatieven besteden met laagdrempelige activiteiten aandacht aan het thema "armoede". Slogan is: "Omkijken is elkaar zien".

De armoede in de wereld groeit. Niet alleen in wat we ooit ‘derde wereld landen’ noemden, ook in het rijke Westen hebben we inmiddels met uiteenlopende vormen van armoede te maken. Van economische en mate-riele armoede tot aan vormen van sociale armoede, daar waar mensen o.a. te maken hebben met vereenza-ming en sociaal isolement. Inmiddels gaat dit dwars door alle lagen van onze bevolking.

Samen met o.a. de Pijler, het Leger des Heils, de Jongerenkerk, de Cliën-tenraad van de sociale dienst Venlo, Fair Venlo, de armoedebeweging Bindkracht Venlo, Theater en muziek, de open inloop, de werkgroep Kom op de Soep en
restaurant Stek, is er een doe-, ervaar- en proefprogramma in
de Begijnengang mee te maken. 

Het Leger des Heils deelt soep en brood uit, de huiskamer van 't Groenewold is speciaal open, de  Cliëntenraad Sociale dienst Venlo geeft adviezen op een extra spreekuur. Onder leiding van Bindkracht Venlo kan een armoedespel ‘Arm en Rijk’ worden gespeeld. Van de gemeente Venlo zijn wethouder Boom en beleidsambtenaar Yvonne Kentjens aanwezig. 

Ieder is van harte uitgenodigd om aan de activiteiten deel te nemen.
Toegang is gratis.

Fairtrade levert een bijdrage aan de bestrijding van armoede elders in de wereld. Wereldwinkel Venlo en FAIR Venlo presenteren daarom graag de Fairtrade Gemeente campagne in Venlo. 

Klik hier voor een foto-impressie van de DVDA actie in 2021.