Dag van de Duurzame Binnenstad

Global Goals Markt op dag van de Duurzame Binnenstad

Jongerenkerk Venlo en Wereldwinkel Venlo zijn al respectievelijk 60 en 50 jaar actief in de Venlose binnenstad. Op zondag 22 september vieren we dat met een Global Goal Markt Evenement in en rondom Wereldwinkel, Joriskerk en Jongerenkerk. Global Goals zijn de 17 ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor de hele wereld en alle mensen op economisch, sociaal en groen gebied. Daaraan leveren beide organisaties al hun hele bestaan een bijdrage en doen dit graag lokaal samen met andere organisaties.

Global Goals Markt:
Zo’n 35 Venlose organisaties betrekken jong en oud op de markt bij het werken aan een betere wereld. Gezellig en leuk om mee te maken. Zo is er een quiz en kleuractiviteit bij het IVN, lezen Grootouders Voor Het Klimaat voor, presenteert de gemeente voorbeelden hoe je woning te verduurzamen, leer je bij Voedseltuinen hoe je je eigen voedsel kunt verbouwen en kun je kennis maken met Jannie en haar (blinden)geleidehond Lion.

De Wereldwinkel Venlo is vernieuwd en dat willen we graag laten zien. Daarnaast kunt u winkels en horeca bezoeken van de Duurzame Route Binnenstad Venlo die Venlo Partners lanceert.

Om 11.30 verricht Wethouder Pollux de opening van de vernieuwde Wereldwinkel en de lancering van Duurzame route. De markt is van 12 tot 15.30 in en rondom de Joriskerk en Jongerenkerk.

Voor meer informatie zie www.fairvenlo.nl en www.jkvenlo.nl

Klik hier voor onderstaand overzicht voorzien van koppelingen naar de websites van deelnemende organisaties