Dag van de Duurzame Binnenstad

Lokale organisaties met sociale, groene en economische duurzame doelen, fairtrade en duurzaam, krijgen volop aandacht op de zonnige nazomerse zondag 22 september.

Na maanden van voorbereiding met een piek in de laatste week zorgen 35 organisaties voor een gevarieerd aanbod voor jong en oud tijdens de heropening van de vernieuwde wereldwinkel, de lancering van de Duurzame Route binnenstad en de Global Goals markt in Jongerenkerk en Joriskerk.  

De officiële heropening vindt plaats in aanwezigheid van (oud)vrijwilligers van Wereldwinkel Venlo, vertegenwoordigers van wereldwinkels uit de Euregio, zoals Krefeld, Tegelen en Venray, het platform Wereldwinkel.Nu en lokale organisaties en ondernemers. 

Wethouder Duurzaamheid Marij Pollux van de gemeente Venlo verricht met een slag op een Nepalese klankschaal de openingshandeling van de van nieuwe kastenwanden voorziene winkel. Met het plakken van een vignet op de etalage ruit openen de wethouder en Venlo Partners directeur Marcel Tabbers daarna de Duurzame Route in de binnenstad van Venlo. 

 

De Duurzame Route start bij de lancering door de city marketing organisatie Venlo Partners met 18 winkels en horeca ondernemingen in de Venlose binnenstad. 

  
Stichting Wereldwinkel Venlo is deelnemer van het landelijke platform Wereldwinkel.Nu. Als 11de winkel maakt zij nu deel uit van een kopgroep, die is overgegaan op een eigentijdse uitstraling met als motto 'ik geef je de wereld kado'. Een motto en uitingsvormen die duidelijk maken dat we de leukste en hipste cadeauwinkel van Nederland zijn. Voor cadeautjes met een verhaal over fairtrade en duurzaamheid. Met als missie 'Eerlijk, duurzaam, betrouwbaar, één wereld, bewust en fairtrade'

Kom het ervaren in de vernieuwde wereldwinkel, waar onze vrijwilligers garant staan voor een klantvriendelijke ontvangst en een aantrekkelijk assortiment van verrassende, unieke en handgemaakte kado's met een verhaal. Met zo'n cadeau geef je aan dat je nadenkt over ongelijkheid in de wereld en een klein concreet gebaar maakt. Met alle gevers bereiken we samen een grote impact voor producenten en de wereld. 

Onderstaande links naar video's van het officiële deel en foto-impressies nemen je mee naar de verschillende onderdelen van de dag. Veel kijk en luister plezier. 

Video's en foto-impressies: 

Video heropening Wereldwinkel Venlo en lancering Duurzame route (4 minuten)

Video heropening Wereldwinkel Venlo en lancering Duurzame route (20 minuten)

20240922 Foto-impressie - Officiële deel in de Wereldwinkel.pdf

20240922 Foto-impressie - Ontbijt en inrichten kramen.pdf

20240922 Foto-impressie - Economisch deel markt in de Jongerenkerk.pdf

20240922 Foto-impressie - Groene en Sociale deel markt in de Joriskerk def.pdf