C2C-stadswandeling groot succes

Het zal menige bezoeker van de binnenstad wel zijn opgevallen. Her en der waren informatieposters te vinden, en stonden mensen klaar om toelichting te geven voor de deelnemers aan de Cradle-to-Cradle-stadswandeling. Een eenmalige, interactieve wandeling, die in het kader stond van duurzaamheid en circulaire economie, maar waarbij heel veel andere onderwerpen voorbij kwamen.

 De wandeling begon bij de Manufactuur, bij het Kazerneterrein aan de Blerickse kant van de Maas. De tocht leidde onder andere langs de legervoertuigen van Santa Fe, het Beleg van Venlo, de resten van Fort Sint Michiel, de brug met de Wachters van Tajiri.

Bij het Museum Van Bommel Van Dam was een kunstenaar bezig met 1000 plastic zakken, die als kunstwerk een nieuw leven kregen.

 

 

 

 

En op de Parade stond een kraampje van de Wereldwinkel. Hier kregen de deelnemers aan de tocht uitleg over de doelstellingen van de Wereldwinkel, en er werd verteld dat later in de middag de Wereldwinkel ook present zou zijn op Marcato Mondial in Blerick.

In hetzelfde kraampje was informatie te vinden over EnergieloketVenlo, waar mensen met vragen en groene duurzame ideeeën terecht kunnen.Na een tocht, waarbij je onder andere nog op bezoek kon gaan bij Opmerkelijke Design, een winkel kunstzinnige objecten, met nadruk op hergebruik, was het eindpunt van de tocht: het topje van het nieuwe Stadskantoor.Wie zin had kon na deze interessante tocht de brug naar Blerick weer oversteken, naar het beginpunt, of naar Marcato Mondial.

De website die rondom de wandeling is opgezet, heet: http://www.stadswandelingvenlo.nl/