Zonovergoten festival Van Horster Land

Op zaterdag 24 en zondag 25 september vond in Horst het Van Horster Land Evenement plaats, een cultureel feest voor jong en oud. Horst-centrum stond twee dagen lang bol van activiteiten rond de thema's mode, kunst en culinair. Op het zonovergoten feest kon het publiek kennismaken met meer dan vijftig kunstenaars, talloze culinaire stands met gerechten, dranken uit andere culturen, en veel muziek en dans.

Er was ook aandacht voor fair trade en eerlijke producten die bijdragen aan een betere wereld, onder ander bij Plus Lucassen. Bij de Lambertuskerk was ruimte voor idiële initiatieven: een werkgroep die zich beijvert om van Horst aan de Maas een Fairtrade Gemeente te maken, Amnesty en workshops georganiseerd door de stichting Stimulering Integratie Horst aan de Maas(SIHAM) en het Mondiaal Platform Horst aan de Maas, zoals een uitburgeringscursus en leren afrikaanse drum, jembe spelen.

FAIR Venlo en Wereldwinkel Venlo ondersteunden het initiatief  in de buurgemeente van harte met infomateriaal over de Fairtrade Gemeente Campagne, de Eerlijk Winkelen route en Fairtrade Kerstpakketten van de Wereldwinkel.

Klik hier voor de volledig foto-impressie

Website: http://www.vanhorsterland.nl/