Zomerparkfeest

Het Zomerparkfeest komt er weer aan, en dat betekent: mooie muziek, gezelligheid  in het park, en net als vorig jaar: aandacht voor duurzaamheid. Kom ook even langs in de Wereldwinkel, om je goed voor te bereiden op de te verwachten hitte, met een Dopper voor fris water en een waaier om jezelf wat koelte toe te wuiven. 

Zomerparkfeest Venlo staat natuurlijk in de eerste plaats bekend om de muziek en de gezelligheid, maar heeft op de achtergrond ook veel met duurzaamheid van doen. Het is stiekem een behoorlijk groen spektakel. Zij maken gebruik van zuinige LED-lampen, ecologische schoonmaakmiddelen en C2C wc-papier. Zij hebben in 2014 de dieselaggregaten vervangen door een vast stroompunt met groene stroom. Zij willen op deze manier het bewustzijn van burgers en bedrijven vergroten over de mogelijkheden om samen te werken naar lokale, schone energie.

Vorig jaar waren FAIR Venlo en energiecoöperatie Samen-stroom aanwezig op het terrein, onder andere met een Zonne-bloem, een apparaat op zonne-energie waaraan je je mobiele telefoon kunt opladen. Dit jaar staat ze er weer, en grootser dan ooit. Op hun site (hier) vertelt Samen-stroom wat ze gaan doen.