Terugblik op Roze Ontbijt

Op zondag 26 augustus werd met een groot gezamenlijk ontbijt de start van het Roze Jaar gevierd. Het Roze Jaar is een initiatief waarin aandacht wordt gevraagd voor de rechten van mensen die buiten de heteroseksuele meerderheidsnorm vallen: men viert de diversiteit van onder andere homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders. Acceptatie en verbinding waren sleutelwoorden tijdens dit ontbijt waaraan jong en oud deelnam.


 
Vanaf het Flujasplein en door de Vleesstraat stonden tafels opgesteld, waar mensen aan samen kwamen om met een ontbijt de diversiteit te vieren. De festiviteit werd opgeluisterd met muziek. De Wereldwinkel had haar bijdrage aan de feestvreugde gedurende enkele dagen daarvóór al gegeven, door met name de roze Doppers met een aantrekkelijke korting in de aanbieding te doen.
 
Op de dag zelf maakten we de bijgaande foto's. 
 
Lees hier meer over het Roze Jaar: https://rozezaterdag2019.eu/nl/

 

Net als partnerorganisatie Fair Venlo zijn we geïnspireerd door de 17 wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Doelstelling vijf is het streven naar gendergelijkheid en wil discriminatie uitsluiten (http://www.sdgnederland.nl/sdgs/doel-5-vrouwen-en-mannen-gelijk/).