Uitnodiging Global Goals Evenement

FAIR Venlo organiseert een evenement rond de Global Goals in Venlo. Het evenement vindt plaats op 5 mei 2019, van 10.00 uur tot 15.00 uur. Het programma bestaat onder andere uit een markt, een lezing, en verschillende organisaties worden in het zonnetje gezet vanwege de mijlpalen op Global Goals gebied die ze hebben weten te bereiken. De dag begint met een maaltijd, waarvoor je je kunt aanmelden op , voor 28 april 2019.

Download hier het geactualiseerde Persbericht.

Programma

Het programma start om 10.00 uur met die gezamenlijke maaltijd in de Jongerenkerk, gevolgd door het uitreiken van juryrapporten aan Wethouder Pollux en Fontys Venlo. Aansluitend zal de onthulling plaatsvinden van de plakkaten voor Fairtrade en Groene Kerk.

Er zijn namelijk nogal wat dingen te vieren in Venlo:

1. De Jongerenkerk verkreeg de titel Fairtrade Kerk en daarnaast het predicaat Groene kerk,
2. Fontys Venlo prolongeert haar in 2015 verkregen titel Fairtrade Hogeschool
3. Venlo als gemeente prolongeert haar in 2012 verkregen titel Fairtrade Gemeente.

Daarna volgt een inspirerende lezing over de Global Goals, door Maartje Aarts, voorzitter van het Platform Global Goals Oss.

Buiten is een markt waar Venlose organisaties laten zien hoe ze lokaal meewerken aan de realisering van een of meerdere van de 17 Global Goals. Fanfaar Trotwaar zorgt voor wereldmuziek. Verder is er een wandelroute uitgezet in de binnenstad langs deelnemende winkels en horecagelegenheden van de EerlijkWinkelen route Venlo.

Het evenement duurt tot 15.00 uur.

Aanmelden

Voor deelname aan de maaltijd kunt u zich opgeven voor 28 april via . Aan de andere onderdelen van het programma kunt u zonder inschrijving deelnemen en wordt aanmelden gewaardeerd.

Achtergrondinfo

De 17 Global Goals vormen wereldwijd een integrale actie-agenda voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren. De 17 doelen zijn voor de hele wereld en voor alle mensen. Meer informatie over Global Goals, hoe FAIR Venlo en partners in 2018 aan die doelen werkten en de ambitie van FAIR Venlo om een breder Global Goals Netwerk te vormen met ondernemers en organisaties, overheid, onderwijs en burgerinitiatieven leest u hier in haar jaarverslag 2018 op fairvenlo.nl.

Jaarverslagen van vorige jaren zijn ook nog te downloaden op de website van FAIR Venlo: www.fairvenlo.nl.