Ondernemers Gasthuisstraat Gastvrij

Deelname aan de meest gastvrije straat competitie bevordert de samenwerking tussen de 15 ondernemers in de Gasthuisstraat. De competitie, een initiatief van Venlo Partners en Venlostad.com loopt vanaf juli en gaat tussen Klaasstraat, Jodenstraat en Gasthuisstraat. In januari is de jurering. Eind november is de nieuwe ondernemersvereniging van de Gasthuisstraat een feit en ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Er is een website gelanceerd en een facebook en Instagram account. Project meest gastvrije winkelstraat van Venlo draait op volle toeren! Uit de overvolle ideeënbus van de Gashoesstraot zijn vier promotiefilmpjes gerold, die achtereenvolgens gepost worden op facebook. 

Aan de onlangs gepresenteerde cd Kersmis in Venlo wordt een visueel kunstproject gekoppeld. Dat gebeurt op initiatief van ondernemers uit de Gasthuisstraat.

Zij stellen na het Sinterklaasfeest hun etalageruiten ter beschikking om de liedjes van de cd in woord en beeld te visualiseren. Het kunstproject wordt door middel van 'windowsigning' gerealiseerd door visualiste Aimee Schreurs.

Met het project willen de ondernemers lokale kunst en muziek samenbrengen en tevens de artiesten ondersteunen die belangeloos aan Kersmis in Venlo hebben meegewerkt.

De samenwerking in de Gasthuisstraat wordt op allerlei manieren vorm gegeven en haalt ook regelmatig de media. Zoals bij voorbeeld met de aankondiging van het schoonmaak team. Er is een straatlogo op de winkelruiten aangebracht, er zijn sjieke uniforme vlaggen en een nieuwe geluidsinstallatie om de beleving in de straat en daarmee de aantrekkelijkheid voor de klant tijdens december cadeaumaand en daarna  te vergroten.

 

 

In oktober was de etalage van Gasthuisstraat 15 ingericht als pop up infopunt met foto's van alle winkels. Op zaterdag 19 oktober was het infopunt geopend en de tentoonstelling aangevuld met foto’s van hoe het vroeger was. Oud Gasthuijstraat onderneemsters Thérèse van Heijster en Lea Veugelers gaven bezoekers onder genot van een kopje fair trade koffie toelichting bij de tentoonstelling en de diapresentatie.

Op 02 november vierde Wereldwinkel Venlo haar 45 jarig bestaan en was het infopunt heringericht met een tentoonstelling over die 45 jaar. Kennelijk wordt de Gasthuisstraat steeds aantrekkelijker. Zaterdag 30 november werden in de enige twee andere leegstaande panden twee pop up shops geopend. Een van Ladies'Circle Venlo, direct naast de Wereldwinkel en daarnaast een van Bakkerij Gommans. Ladies'Circle Venlo vergaart via de verkoop van het enige Venlo Service fondsen voor de Wensbus.

 

Laot òg zeen op de Gashoèsstraot!