Verbinding in de wijk en in de wereld

Het LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners) organiseerde onlangs een bijeenkomst waarin centrale thema's waren: contact zoeken in je wijk, en de Sustainable Development Goals (SDG). Wereldwinkel Venlo staat midden in de samenleving en draagt de SDGs een warm hart toe. Niet verbazingwekkend dat onze nieuwe stagiaire Shirley Peters namens onze wereldwinkel op die bijeenkomst aanwezig was. Al helemaal niet als je weet dat ze ook betrokken is bij FAIR Venlo en het recent opgerichte Global Goals Platform Venlo. We vroegen Shirley zichzelf even voor te stellen.

"Hallo allemaal,

Even kort voorstellen, mijn naam is Shirley Peters ik ben 27 jaar en studeer aan de Fontys in Venlo. Hier volg ik de opleiding internationale bedrijfsvoering en management. Als onderdeel van het derde leerjaar mocht ik starten als stagiaire bij de Wereldwinkel in Venlo. Groot geluk, want hier spendeer ik tijd met mooie mensen, mooie producten en bijzondere verhalen."

"Vanaf begin dit jaar tot eind juni is het mijn taak om lokaal onderzoek te doen naar de belangen van verschillende partijen die deel gaan nemen aan het Global Goals Platform Venlo. De resultaten van het onderzoek zullen leiden tot adviezen over de vormgeving van het nieuwe digitale platform. De wereldwinkel is een van de eerste partners van het platform en draagt actief bij aan de groei van de community."

Shirley blikt terug op de dag: "Op deze SDG Dag vonden lezingen plaats en het was een dag die bedoeld om organisaties de mogelijkheid te geven met elkaar in gesprek te gaan. Ik kwam zo aan de praat met veel verschillende mensen die betrokken zijn bij het lokaal ontwikkelen van een digitaal platform, of dit al volop in gebruik hadden. Onder meer was er een man die een bus heeft omgebouwd tot kenniscentrum. Een bus waar je informatie kon krijgen over de Sustainable Development Goals, evenementen en acties verbonden aan de doelen. De bus trekt op verzoek door heel Nederland."

"Ik ben blij dat ik bij de wereldwinkel mijn bijdrage kan leveren. De wereldwinkel is misschien wel de meest bijzondere winkel van Venlo. Voor al haar prachtige en eerlijke producten en artikelen, maar zeker ook, door het warme hart van de vrijwilligers. Ik ben trots dat ik deel uit maak van dit waanzinnige team."

Het verslag van de SDG Dag is te vinden op deze webpagina.