Fairtrade Week met App

Deze editie van de Fairtrade Week benadrukt de waarde van solidariteit in coronatijden.

Van 2 tot en met 10 mei 2020 is het weer Fairtrade Week. Tijdens deze week zetten veel bedrijven, organisaties en wereldwinkels zich in voor fairtrade producten en producenten. Deze editie grijpen we de actuele stand van zaken aan om aandacht te vragen over hoe de coronacrisis iedereen treft, en dat het juist in tijden als deze belangrijk is te blijven zien dat we allemaal met elkaar zijn verbonden. En hoe belangrijk solidariteit als waarde is.

Boeren en arbeiders wereldwijd maken zich grote zorgen over hun gezondheid en over hun inkomen. Extra zorgelijk is dat in die landen ver van hier het sociale vangnet en de medische zorg veel minder goed geregeld zijn of soms zelfs afwezig zijn. We zien hoe Fairtrade nu kan helpen. Niet alleen door voorlichting, voorzorgsmaatregelen, financiële steun maar ook door de directe band die er bestaat tussen de boer daar en jij hier.

Omdat het elkaar ontmoeten zo problematisch is geworden, vanwege het besmettingsgevaar, ligt deze Fairtrade Week veel aandacht op hoe we elkaar dan nog wel kunnen ontmoeten. We gebruiken social media, websites en een huis-aan-huis folder om fairtrade onder de aandacht te brengen. Wat betreft die folder: daarvan bestaat nu een digitale versie. Klik hier om de huis-aan-huis folder met supermarktaanbiedingen in te zien. 

En als je goed rondkijkt op die site, zie je dat er zelfs een heuse app is te downloaden. Installeer hem op je Android of Apple device, en mis nooit meer een aanbieding, want op www.allefolders.nl bundelen heel veel bedrijven hun krachten. En er is zelfs een aparte afdeling voor fairtrade / Max Havelaaraanbiedingen. Voor meer informatie daarover, klik hier: http://www.allefolders.nl/fairtrade-max-havelaar-aanbiedingen

#kiesFairtrade
#fairtradetogether
#jouwaankooptelt