Build Back Better!

Wereldwinkel Venlo onderschrijft het krachtige en gezamenlijke statement van Solidaridad en Fairtrade Nederland getiteld : “Build Back Better”.

Het statement:

“De impact van de Covid-19 pandemie laat zien dat het tijd is voor echte verandering.  Tijd voor een samenleving waarin iedereen toegang heeft tot gezondheidszorg, voedsel en een basisinkomen. Een samenleving waarin de zorg voor onze planeet en al haar bewoners voorop staat. Stop met de race naar de laagste prijs als businessmodel. Stel mens en milieu in de gehele keten centraal en pas inkoopvoorwaarden en inkoopprijzen toe die bijdragen aan de verhoging van inkomens van boeren en lonen van werknemers en positief bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. We hebben een duurzame leider nodig. En versnelling van de realisatie van de ambities op klimaat, milieu en de SDG's”
(Redactie: SDG staat voor UN Sustainable Development Goals ofwel global goals).

Mede ondertekenaars van zijn onder andere Hivos, FairFood, Oxfam Novib en Save the Children.

Het statement is verstuurd naar de leden van de Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Wereldwinkels willen een bijdrage leveren aan deze veranderingen om te beginnen door aandacht te vragen voor de producenten in het Zuiden en consumenten op te roepen zoveel mogelijk Fairtrade te kopen. Er zijn nieuwe wegen nodig om Fairtrade een nieuwe impuls te geven en de impact  van ons handelen te vergroten. Het idee van eerlijk delen, eerlijke handel en eerlijke productie kan alleen slagen als we een steeds wijdere kring van mensen gaan bereiken. 

Webshop en deelname aan Global Goals platform Venlo:

Met de lancering van onze webshop, bezorgdienst en deelname aan het Global Goals Platform Venlo willen we lokaal bijdragen aan fairtrade en de global goals. We zijn begin juni weer vijf middagen open en hopen dat zo spoedig mogelijk verder te verruimen. Interesse om ons actieve en gezellige team te komen versterken: zie onze vacatures voor verkoopmedewerkers en bestuursleden.