Media-aandacht voor schoonmaakactie!

"Patrick staat op" van Omroep Venlo interviewde Joop Karremans van onze wereldwinkel over deze opschoonactie. Luister het interview hier terug op Soundcloud.

Schoonmaakactie zaterdag 19 september: “OPGERUIMD STAAT NETJES”

1 juli mag er door de verruimde corona maatregelen weer opgeschoond worden. Na drie eerdere geslaagde halfjaarlijkse opschoonacties gaan samenwerkende organisaties deze acties weer vervolgen op 19 september. 

Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” maken de Jongerenkerk, Joriskerk, Fair Venlo, jongeren van Home+, Wijkoverleg Binnenstad, werkgroep Julianapark, ‘t Groenewold en de Wereldwinkel groen in de binnenstad schoon. Deze keer langs de Maaskade, de fietsbrug, de bebouwde kant van de Koninginnesingel, de kop van Weerd, het Julianapark, Nolenspark en Puteanusstraat.

De aftrap voor de actie is om 9 uur bij de Jongerenkerk. Het schoonmaken op de locaties duurt tot 12.00, waarna afgesloten wordt met een gezamenlijke lunch.

De organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad en willen graag meer samenwerken. Dat doen we onder meer al het gebied van fairtrade en met deze schoonmaakacties. We willen dat ook graag doen met andere activiteiten, die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. We zijn daarin niet uniek. Wereldwijd is er een integrale actie-agenda voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: de 17 Global Goals. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren.

Met de schoonmaakactie dragen we lokaal bij aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen” en proberen zo bewustzijn voor de directe omgeving te kweken.

We sluiten tevens aan bij acties voor een schone binnenstad, die al genomen worden door de gemeente Venlo, het wijkoverleg Binnenstad Venlo en Venlo Partners, de citymarketing organisatie van Venlo.

 

Die organisaties ondersteunen de actie van harte en zullen er via hun eigen kanalen aandacht aan geven. De gemeente stelt daarnaast de benodigde schoonmaakmaterialen ter beschikking, zoals zakken en handschoenen. Ook deed wethouder Marij Pollux al twee keer actief mee. 

De actie valt deze keer samen met World Cleanup Day, een wereldwijd initiatief in de strijd tegen zwerfafval. Limburgse bedrijven en maatschappelijke organisaties, waaronder IVN, nemen hier langs de Maas het  voortouw onder het motto “Clean rivers, better business”. Zie ook www.maascleanup.nl