Fietstocht Fairtrade Gemeente Krefeld bij keizerlijk weer!

Met keizerlijk weer en zeer mooie woorden van burgemeester Klaer van Krefeld begint op zaterdag 19 september een 35 km fietstocht naar Venlo.

30 deelnemers starten stipt bij Eine Weltladen Krefeld aan de Westwall en komen tegen 13 uur aan bij Wereldwinkel Venlo in de Gasthuisstraat. Een pauze in Hinsbeck biedt een ruststop met hapjes en informatie over eerlijke handel!

Want eerlijke handel en duurzaamheid zijn de thema’s waar het bij deze tocht, georganiseerd door het Fairtrade Gemeente(FTG) kernteam van Krefeld, om gaat. Krefeld is de Duitse zusterstad van Venlo en behaalde de titel Fairtrade Gemeente in 2018. De kerngroep is erg actief en benaderde het Venlose FTG team, resulterend in een bezoek in juni ter voorbereiding. 

Na de aankomst bij Wereldwinkel Venlo worden de fietsen geparkeerd bij de Jongerenkerk, die sinds 2019 de titels Fairtrade Kerk en Groene Kerk mag dragen. Zij krijgen er met fairtrade koffie een hartelijke ontvangst van pastor Hub van den Bosch en uitleg hoe de Jongerenkerk invulling geeft aan de titels.
Joop Karremans, bestuurslid bij de wereldwinkel en Fair Venlo vertelt over de mijlpalen van Fair Venlo en Fairtrade Gemeente Venlo (zie bijlage 2)

“Een geslaagde en volgeboekte tour, die we zeker zullen herhalen! Dank aan alle deelnemers en helpers van Krefeld, Hinsbeck en Venlo! 🚴🏼🚴🏼♀️🚴🏼♂️” meldt het FairtradeTownKrefeld facebook bericht al direct na afloop.

Graag tot ziens!

 

 

 

 

Zie verder:

Bijlage 1: foto-impressie Fietstocht Fairtrade Gemeente Krefeld

Bijlage 2: mijlpalen Fair Venlo (incl. voorgangers MPV en Fairliefd)