Corona in arme landen; geen werk, geen maaltijd

'Een dag niet gewerkt is een dag geen loon, en misschien zelfs een maaltijd minder. Voor honderden miljoenen mensen is dat de realiteit' schrijft Hans Nauta op 6 februari in Trouw op basis van nieuw onderzoek onder 30.000 huishoudens in negen landen. Het onderzoek 'Falling living standards during the COVID-19 crisis' werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science Advances.

 

 

Het onderzoek bevestigt de urgentie van onze oproep aan consumenten: Ga 'wereldwinkelen', ofwel 'Ga meer bewust kopen' om mensen in ontwikkelingslanden te steunen. De noodzaak is groter dan ooit. We deden die oproep bij de lancering van de campagne 'Koop een betere wereld' afgelopen november. 

Geen werk, geen loon, geen maaltijd. Dat toont ook weer de verbondenheid tussen de betreffende wereldwijde doelen voor een beter wereld aan, respecievelijk 8, 1 en 2. Wereldwinkel Venlo werkt hieraan met de verkoop van fairtrade en geeft zo een handelingsperspectief voor de consument. Ook tijdens de lockdown via onze webshop, bestel en bezorgdienst.