Nieuwe projecten op PlusPlus

Via crowdfund platform Plus Plus meer banen++betere lonen++meer voedsel.

Eind vorig jaar kondigde Wereldwinkel Venlo aan dat zij naast de verkoop van eerlijke en duurzame producten ook eerlijke investeringen via Plus Plus gaat promoten. Inleg is al mogelijk vanaf € 50. Inmiddels investeerden we driemaal 250 Euro in projecten in de agrifood sector. Fruvex in Nicaragua, POD Chocolate op Bali en Superfine Nuts in Kenia. Zie ons eerdere bericht

In juni komt daar een tweede project in Kenia bij. We gaan Sereni Fries helpen met een lening van  250 Euro waardoor ze meer aardappelen kunnen inkopen en verwerken. Doet u mee! 

In onze winkel brengen we PlusPlus op verschillende manieren onder de aandacht. Via posters, flyers en via 2 video's in de doorlopende bannershow op het beeldscherm in onze 'huiskamer'. Bij het genot van een kopje koffie delen wij graag er onze ervaringen met u. 

Daarnaast zullen we u regelmatig in onze nieuwsberichten op de hoogte houden van ontwikkelingen bij de projecten waar we investeren en nieuwe mogelijkheden om mee te doen, zoals onderstaand.  

Er staan twee nieuwe projecten op PlusPlus! 

Pod Chocolate: verkooppunt op vliegveld

Pod Chocolate heeft een ambitieus nieuw plan: het Indonesische bedrijf wil een verkooppunt starten op het vliegveld in Bali. Hier arriveren dagelijks duizenden reizigers. Het is het tweede vliegveld van Indonesië én een belangrijke hub in Zuid-Oost Azië. De verwachting is dat de eerlijke chocola van Pod goed zal verkopen op het vliegveld. Toeristen kopen er hun last minute souvenir en reizigers op doorreis kopen snacks voor onderweg.  

Pod Chocolate heeft al eerder leningen ontvangen via PlusPlus. Enkele weken geleden zijn de eerste terugbetalingen gedaan - geheel volgens afspraak. De looptijd voor deze nieuwe lening van €20.000 is 36 maanden.

Nog €17.950 nodig, 57 dagen te gaan.

Bekijk project 

Sereni Fries: meer aardappelen inkopen

Het gaat goed met Sereni Fries, mede dankzij eerdere leningen via PlusPlus. Een grote, internationale keten heeft interesse getoond om aardappelproducten af te nemen. Spannend!

Ondertussen blijft Sereni werken aan een groter bereik. Dankzij de opslagfaciliteiten van het bedrijf kunnen boeren het hele jaar door leveren, wat een stabiele inkomstenbron biedt. Bovendien krijgen ze trainingen in klimaatbestendige landbouw. De eerste lening is inmiddels al voor de helft terugbetaald. De looptijd van de nieuwe lening is 12 maanden. Doe je mee?

Nog €14.750 nodig, 60 dagen te gaan

Bekijk project