Fontys Venlo neemt deel in HBO SDG Challenge

Team Zeeman adviseert samenwerking met Wereldwinkels. 

Elke van de Valk van Fontys Venlo is betrokken bij de challenge en neemt zelf deel in het team dat Zeeman adviseert (Team Zeeman).  De vraag van Zeeman is, met wie ze het best een strategisch partnership kunnen aangaan om het bedrijf verder te verduurzamen.

Studenten en medewerkers van de hogescholen zijn bij de SDG Challenge in multi- en interdisciplinaire teams gekoppeld aan tien organisaties en uitgedaagd om met impactvolle oplossingen te komen voor relevante Sustainable Development Goals (SDG’s) vraagstukken.

Het voorstel van Team Zeeman is om de campagne van Wereldwinkels #koopeenbeterewereld in de vorm van kassakoopjes in de Zeeman winkels aan te bieden. Met de opvolging van het advies draagt Zeeman bij aan SGD’s 8, 12 en 17. Na de finale op 17 juni is het aan de deelnemende organisaties om verder te gaan met het businessplan, dat de teams aanleveren.

 

 


 

In het video fragment van de bijdrage van Team Zeeman wenst CSR Quality Manager Arnold van Vliet het team succes , pitchen de studenten Aroia en Maia en beantwoorden ze vragen van de julyleden Ivy de Bruijn (Project Lead SDG Nederland) en Folkert van der Molen (Owner www.duurzaam-ondernemen.nl). De 4 koppige jury bestaat verder uit Anka Mulder (President of Saxion and Board Member Association of Universities of Applied Sciences) en Habon Mohamed (Policy Officer, SER). De jury koos de teams van JustDiggit, Scab Accountants & Adviseurs en Haaglanden Medisch Centrum in de top drie en de winnaar werd Team Scab. 

Felicitaties Fair Venlo (Joop Karremans, secretaris Fair Venlo)
'Als Fair Venlo feliciteren we Fontys Venlo met hun bijdragen aan deze challenge en wenst haar succes met het verder invulling geven aan de SDG’s en fairtrade. Fontys Venlo is partner van ons initiatief Global Goals Platform Venlo. In 2015 behaalde Fontys Venlo de titel Fair Trade Hogeschool. Tijdens het Global Goals evenement in Venlo in 2019 werd de titel geprolongeerd. De aanvraag voor de volgende prolongatie is eind dit jaar.'