Zonovergoten Open dag Stadstuinderij

Het Beleg/ de Stadstuinderij  en Wereldwinkel Venlo werken allebei vanuit hun eigen focus aan een betere wereld. Daarom geven we als Wereldwinkel graag gehoor aan de uitnodiging om samen met Fair Venlo deel te nemen aan de markt op de Open Dag. Onderdeel van een uitgebreider programma met rondleidingen en een fietstocht langs een groot deel van de 9 stadstuinen, die bij het Beleg zijn aangesloten. 

Bijna gooit het hoogwater van de wassende Maas nog roet in het eten: "In verband met het hoge water is het mogelijk dat tuinen sluiten. Vanwege het water of omdat ze zelf medemensen willen helpen." Uiteindelijk sluiten slechts twee tuinen: Velden ontmoetingstuin Dörperwei en Veldens Voedsel.

Bij de Stadstuinderij is er de hele middag aanloop en genieten de bezoekers van alles wat er te beleven valt: rondleidingen door de tuinderij en kas, heerlijke hapjes en drankjes met muzikale omlijsting van Fanfaar Trotwaar, een voetmassage bij Sandra van Keeken, informatie over ecologisch tuinieren bij Velt en over fairtrade en de Global Goals bij de stands van Wereldwinkel en FAIR Venlo, etc. 

De Stadstuinderij en breder Het Beleg houden zich bezig met stadslandbouw, dat bijdraagt aan de Global Goals (GG's). Dit zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor de periode 2015 -2030. Met name aan de doelen 3, 4, 11, 12  en 15 via gezondheid door bewegen, kennis over gezonder eten, sociale cohesie in de wijken, het versterken van de lokale economie, flexibel ruimtegebruik van de stad door de introductie van groen op anders braakliggend terrein en verhogen van biodiversiteit. 

Beluister en bekijk de video-impressie hier  en de foto-impressie hier