Festina Lente Straatjes starten in Venlo

Vanaf deze lente gaan de Gasthuisstraat, Jodenstaat en Klaasstraat samen verder onder de naam Festina Lente Straatjes. De drie straatjes verrassen je door de verscheidenheid aan authentieke pandjes, unieke winkelconcepten en sfeervolle horecazaken.

De start van de Festina Lente Straatjes wordt gevierd op zaterdag 26 maart tijdens het Festina Lente Feest. Een feestelijke dag met muziek, lekker eten en drinken en veel gezelligheid.

Komt dat zien. En volg het gebeuren online:

Instagram: https://www.instagram.com/festinalentestraatjes
Facebook: https://www.facebook.com/festinalentestraatjes

PERSBERICHT

VENLO – Vanaf komende lente gaan de Gasthuisstraat, Jodenstaat en Klaasstraat samen verder onder de naam Festina Lente Straatjes. De ondernemers van de drie Venlose straatjes bundelen hun krachten om samen het unieke aanbod in hun straten onder de aandacht te brengen.

In 2019 werd het eerste zaadje geplant toen de drie straatjes de strijd aangingen om de titel ‘Meest gastvrije winkelstraat van Venlo’. Tijdens het project kwamen de gelijkenissen en gedeelde waarden van de drie straatjes duidelijk naar voren; passie, een verrassend aanbod en persoonlijke service.

Een aantal ondernemers besloot om hier samen verder mee aan de slag te gaan. Vanuit deze unieke samenwerking zijn de Festina Lente Straatjes ontstaan. De inspiratie voor de Festina Lente Straatjes is afkomstig uit de Venlose wapenspreuk en betekent: ‘Haast je langzaam, doe alles met verstand’.

“Wij zien het motto terug in onze drie sfeervolle straatjes vol eigen en unieke ondernemingen. Wij laten de bezoekers van de Festina Lente Straatjes ontsnappen aan de drukte van de grote winkelstraten en leggen ze lekker in de watten. Wij willen met de Festina Lente Straatjes bezoekers van de binnenstad laten genieten en geluksmomenten creëren, dat is ons uitgangspunt.”, aldus de initiatiefnemers.  

De start van de Festina Lente Straatjes wordt gevierd op zaterdag 26 maart tijdens het Festina Lente Feest. De drie straatjes vieren samen met hun klanten én de bezoekers van de binnenstad de start van de lente met muziek, lekker eten en drinken en veel gezelligheid. Het Festina Lente Feest moet een jaarlijkse traditie worden voor de ondernemers van de straatjes aan het begin van de lente.