Vrijwilligerswerk in en buiten de winkel

Stichting Wereldwinkel Venlo draait volledig op vrijwilligers. Zowel voor haar activeiten binnen als buiten de winkel.

 

We zoeken vrijwillgers voor:  

  • winkelmedewerkers
  • webshopmedewerkers
  • social media & PR talenten
  • secretaris bestuur

Naast het verkopen van fairtrade of anderszins duurzame producten met een verhaal in de winkel en webshop promoot de wereldwinkel fairtrade en duurzaamheid buiten de winkel. Onderstaand een paar recente voorbeelden. 

Joop van Werldwinkel Venlo en Otto, onze Fontys stagiaire, verzorgden in maart een workshop over de global goals en fairtrade op de Online Open Studiedagen van HAS Venlo. Zij deden dit in samenwerking met Arno van Remortel van Fair Venlo en Giel Krutzer, docent van HAS Venlo.


In het kader van de advent en ontwikkelingssamenwerking stonden onze vrijwilligers zondag 3 april met een kraam in de Jongerenkerk. Deze organisatie behaalde in 2019 de titel Fairtrade Kerk door haar inspanningen voor fairtrade. 

We zijn 7 dagen in de week open en staan steeds met twee vrijwilligers samen in de winkel. Uiteraard word je niet in het diepe gegooid, maar door je nieuwe collega’s ingewerkt.

Heb je één of twee dagdelen in de week tijd over, en denk je dat je in ons team je steentje kunt bijdragen, loop dan even binnen en laat je gegevens achter, bel onze voorzitter/ secretaris Joop Karremans, 06 5105 4107 of mail naar info@wereldwinkelvenlo.nl. 

Met ons team zorgen we er voor dat kleine producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten krijgen, waardoor zij en hun gezinnen betere toekomstperspectieven krijgen, en hun kinderen naar school kunnen gaan.

 

 

 shop.wereldwinkelvenlo.nl