Zonnige zevende 'Opgeruimd staat netjes'

Na 6 eerdere halfjaarlijkse opschoonacties vanaf oktober 2018 vervolgen samenwerkende organisaties deze op 23 april 2022. Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” maken de Jongerenkerk, De Protestantse gemeente, Home Plus, de Wereldwinkel, ’t Groenewold, wijkoverleg Binnenstad Venlo en Fair Venlo groen in de binnenstad schoon. We richten ons op Maaskade, de fietsbrug, de Koninginnesingel, de Kop van de Weerd, het Julianapark, Nolenspark en Putuanisstraat.
17 vrijwilligers verzamelen evenzoveel zakken zwerfvuil. 

Bijdrage aan duurzaam ontwikkelingsdoel 11

Onze organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad en werken graag meer samen om de wereld een beetje beter te maken, zoals we dat ook al doen op het gebied van fairtrade. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. Wij zijn daarin niet uniek. Wereldwijd is er een integrale actie-agenda voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: de 17 Global Goals. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren.
 

Met de schoonmaakactie dragen we lokaal bij aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen” en proberen zo bewustzijn voor de directe omgeving te kweken. https://globalgoalsplatformvenlo.nl/  We sluiten tevens aan bij acties voor een schone binnenstad, die al genomen worden door de gemeente Venlo, het wijkoverleg Binnenstad Venlo en bewonersgroepen, zoals rond het Julianapark, het Wilhelminapark en het Rosarium en Venlo Partners, de citymarketing organisatie van Venlo. 

Die organisaties ondersteunen de actie van harte en geven er via hun eigen kanalen aandacht aan. De gemeente stelt daarnaast de benodigde schoonmaakmaterialen ter beschikking, zoals zakken en handschoenen en nu ook karretjes. Ook deed wethouder Marij Pollux al actief mee aan enkele van de opschoonacties.

De afgelopen jaren viel het opschonen samen met de jaarlijkse Landelijke Opschoondag en World Clean up Day. Die dagen kregen gelukkig ook in Venlo al veel bijval van Venlo Schoon en bedrijven. Vanaf deze keer kiezen we weer bewust voor een andere datum om de aandacht te spreiden

Klik hier voor de foto-impressie.

Ophalen karretjes gemeente bij skatebaan Julianapark