Werken in de wereldwinkel als bijbaan populair bij studenten

Een opvallende uitslag van het jaarlijkse onderzoek van de Intelligence Group, waarvoor ruim 4.000 scholieren en studenten werden ondervraagd over hun bijbaantje. De gestelde vraag in het onderzoek luidde: ‘Bij welke organisatie wilt u het liefst een bijbaan? Wees zo concreet mogelijk, dat kan ook een andere werkgever zijn dan waar u nu werkt of heeft gewerkt.’

De uitslag is verrassend. 

Niet dat net als in 2020 en 2021 Albert Heijn en Jumbo respectievelijk op plek 1 en 2 als meest populaire werkgever staan en Lidl op 3.  Maar bijzonder is nu dat de wereldwinkel dit jaar als nieuwe binnenkomer in de toptien op de vierde plek staat van meest populaire werkgevers! Vorig jaar was dat nog plek 13. Een artikel op www.allesoverhr.nl zegt daar terecht over: ‘De wereldwinkel is een opvallende binnenkomer op plek 4, met name omdat deze organisatie voornamelijk vrijwillige functies aanbiedt.’ Een mooie opsteker voor de wereldwinkels!
De lijst wordt verder gekenmerkt door grote internationale organisaties, met retailers McDonald’s, Nike, Action, IKEA en Apple respectievelijk op plek 5 tot en met 9.

Laat ze maar komen, die enthousiaste studenten! Ook voor stages of projecten. 

Voor bijbaan, stage of projecten. Loop gerust binnen en vraag naar, bel of mail met Joop Karremans, 06 5105 4107, info@wereldwinkelvenlo.nl.

Bron: Wereldwinkel Houten

Lees hier het volledige artikel op de website van de Intelligence Group.