Haalt Wereldwinkel Venlo haar 50 jarig bestaan?

Stichting Wereldwinkel Venlo bestaat al 48 jaar, is een finacieel gezonde sociale onderneming, die beschikt over een ruime winkel van bijna 100 m2 in het bruisende hart van Venlo. We draaien nog steeds volledig op vrijwilligers. We hebben als zoveel vrijwilligersorganisaties in deze tijd één nijpend probleem: tekort aan vrijwilligers. Daardoor zijn we al vanaf mei twee ochtenden minder open dan zou kunnen. Jammer voor de veelal Duitse bezoekers en toeristen aan Venlo en vooral voor de producenten in ontwikkelingslanden, waar de gevolgen van oorlog, corona en klimaatverandering zwaarder doorwerken dan voor menigeen hier. Vandaar onderstaande oproep. 

Oproep: 

Na een heerlijke zomer weer toe aan meer (sociale) contacten en zinvol vrijwilligerswerk? Kom dan ons gezellige en actieve wereldwinkelteam van 25 vrijwilligers versterken! Met mogelijkheden voor training on the job en groei. 

We zoeken vrijwilligers voor:

  • winkelmedewerkers
  • social media & PR talenten
  • webshopmedewerker

Ook binnen ons bestuur is er dringend behoefte aan uitbreiding. Daar zijn momenteel drie vacatures:  

  • penningmeester
  • vrijwilligerscoördinator
  • secretaris

We zijn 7 dagen in de week open en staan het liefst met twee vrijwilligers samen in de winkel. Uiteraard word je niet in het diepe gegooid, maar door je nieuwe collega’s ingewerkt.


Heb je één of twee dagdelen in de week tijd, die je beschikbaar wilt maken en denk je dat je in ons team je steentje kunt bijdragen, loop dan even binnen en laat je gegevens achter, bel onze voorzitter/ secretaris Joop Karremans, 06 5105 4107 of mail naar info@wereldwinkelvenlo.nl. 
Wereldwinkel Venlo draagt bij aan de global goals met onze kernactiviteit, de verkoop van fairtrade en anderzins duuzame producten, en met investeringen in ondernemingen in de derde wereld via Oikocredit en PlusPlus.

Met ons team zorgen we er voor dat kleine producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten krijgen, waardoor zij en hun gezinnen betere toekomstperspectieven krijgen, en hun kinderen naar school kunnen gaan. 

We werken graag lokaal samen aan een betere wereld binnen het Global Goals Platform Venloeen initiatief van FAIR Venlo. Tevens fungeren we als 1ste fysieke infopunt voor het platform.

Landelijke werken we met andere werldwinkels samen binnen het platform Wereldwinkel.Nu.

 

 

 shop.wereldwinkelvenlo.nl