Schoonmaakactie groen Binnenstad 8 oktober

Al vier jaar organiseren samenwerkende organisaties in het voor- en najaar een opschoonactie van het groen in de binnenstad. De aftrap voor onze 8ste actie is om 9 uur bij de Jongerenkerk. Het schoonmaken op de locaties duurt tot 12.00 en wordt afgesloten met een koffie, thee, soep en broodjes. Klik hier voor de foto-impressie van de actie.

 

“Opgeruimd staat netjes” 
Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” maken de Jongerenkerk, Joriskerk, Fair Venlo, jongeren van Home+, Wijkoverleg Binnenstad, werkgroep Julianapark, ‘t Groenewold en de Wereldwinkel groen in de binnenstad schoon. We doen dat langs de Maaskade, de Koninginnesingel, de fietsbrug, de kop van de Weerd, Nolenspark en Puteanusstraat. 

De samenwerkende organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad. Daar werken we  al samen met betrekking tot fairtrade. We doen dat ook graag met andere activiteiten, die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. We zijn daarin niet uniek. Wereldwijd is er een integrale actie-agenda van de verenigde naties voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: de 17 Global Goals. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren. FAIR Venlo initieerde het Global Goals Platform Venlo om lokaal tot een netwerk op dat gebied te komen.  

Bijdrage aan duurzaam ontwikkelingsdoel 11

Met de schoonmaakacties dragen we als samenwerkende organisaties lokaal bij aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen”  en proberen zo bewustzijn voor de directe omgeving te kweken. 
We sluiten tevens aan bij acties voor een schone binnenstad, die al genomen worden door de gemeente Venlo, het wijkoverleg Binnenstad Venlo en Venlo Partners, de citymarketing organisatie van Venlo en Venlo Schoon. Regionale en landelijk worden op andere data jaarlijks ook opschoonacties georganiseerd door maascleanup  en worldcleanup day. 

De samenwerkende organisaties ondersteunen de actie van harte en 
zullen er via hun eigen kanalen aandacht aan geven. De gemeente stelt daarnaast de benodigde schoonmaakmaterialen ter beschikking, zoals zakken en handschoenen en karretjes. Ook deed wethouder Marij Pollux al twee keer actief mee.