Zonnige 9de opschoonactie van groen binnenstad

18 maart organiseren samenwerkende organisaties een halfjaarlijkse opschoonactie van het groen in de binnenstad. 18 vrijwilligers verzamelen even zo vele zakken zwerfvuil. Klik hier voor de foto-impressie van onze 9de actie. 

De actie sluit goed aan bij het 'Grote Schoonmaak' thema voor de binnenstad van Venlo Schoon en Venlo Partners. Op zaterdag 4 maart maakten 30 vrijwilligers de binnentad schoon. Tevens komt er een spciale schoonmaakactie voor ondernemers op zondagochtend, was er groot onderhoud aan containertuintjes en een oproep om een tuintje te adopteren. 

Op 18 maart zijn we ook in goed gezelschap van 40.000 deelnemers aan de landelijke Opschoondag en de maascleanup. 

“Opgeruimd staat netjes” 
Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” maken de Jongerenkerk, Joriskerk, Fair Venlo, jongeren van Home+, Wijkoverleg Binnenstad, werkgroep Julianapark, ‘t Groenewold en de Wereldwinkel groen in de binnenstad schoon. We doen dat langs de Maaskade, de Koninginnesingel, de fietsbrug, de kop van de Weerd, Nolenspark en Puteanusstraat. 

De samenwerkende organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad. Daar werken we  al samen met betrekking tot fairtrade. We doen dat ook graag met andere activiteiten, die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. We zijn daarin niet uniek. Wereldwijd is er een integrale actie-agenda van de verenigde naties voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: de 17 Global Goals. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren. FAIR Venlo initieerde het Global Goals Platform Venlo om lokaal tot een netwerk op dat gebied te komen.  

Bijdrage aan duurzaam ontwikkelingsdoel 11

Met de schoonmaakacties dragen we als samenwerkende organisaties lokaal bij aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen”  en proberen zo bewustzijn voor de directe omgeving te kweken. 
De samenwerkende organisaties ondersteunen de actie van harte en zullen er via hun eigen kanalen aandacht aan geven. De gemeente stelt daarnaast de benodigde schoonmaakmaterialen ter beschikking, zoals zakken en handschoenen en karretjes.