Producten met een verhaal

Met de verkoop van fairtrade producten geven we producenten van handnijverheid en boeren in opkomende landen een stem. Via de fairtrade importeurs kennen we veel van hun verhalen en geven die graag door aan geïnteresseerde klanten. 

 

Webpagina productinformatie
Bij de maandaanbiedingen van ons wereldwinkelplatform Wereldwinkel.Nu wordt informatie over fairtrade product, producent en importeur beschikbaar gemaakt voor wereldwinkels. Dit is een bron van informatie voor onze vrijwilligers om geïnteresseerde klanten wat meer te kunnen vertellen en de informatie als A6 print mee te geven. Klik hier voor de webpagina productinformatie van het Platform. 

Workshops productinformatie voor vrijwilligers:
Op de halfjaarlijkse  medewerkersbijeenkomsten van Wereldwinkel Venlo besteden we aandacht aan nieuwe producten. In september 2022 bezochten een groot deel van onze vrijwilligers de vrijwilligersdag die georganiseerd was door het inkoopcentrum Fair Plaza in Culemborg.
Onze winkelmanager en hoofd inkoopster Baukje nodigde hen uit een product uit te kiezen, waarvan zij dachten dat het goed in onze winkel zou passen, maar nog niet in ons assortiment zaten. Op onze vrijwilligersbijeenkomst in november werden verschillende aspecten van deze producten geïnventariseerd. Dat beviel goed en in onze bijeenkomst van mei tijdens de fairtrade week gaan we hiermee door. 

Productinformatie in het Duits
Nieuw element is productinformatie in het Duits, omdat meer dan de helft van onze klanten Duits is. Eckhart uit Straelen, 4de jaar VWO, liep eind maart snuffelstage in onze winkel en vertaalde productinformatie van 18 producten. Binnenkort hebben we dus ook A6 product informatiekaartjes in het Duits.