Refresh 2024

Op zondag 22 september wordt de vernieuwde Wereldwinkel met de nieuwe uitstraling ‘ik geef jou de wereld kado’ officieel geopend. Qua inrichting ondergaat vooral het achterste iets hoger gelegen deel een metamorfose met nieuwe kastenwanden.

Stefan Giessen, een ervaren winkelinrichter en timmerman, adviseert om kastenwanden van hetzelfde materiaal als de doorgangen en een bestaande kast te maken, zodat de winkel meer één geheel wordt. Tevens biedt hij aan te helpen bij de uitvoering. Ook onze eigen technische man Jos van de Ven zegt zijn medewerking toe. Daarmee is de basis voor het project Refresh 2024 gelegd. Jos, verzorgt praatplaatjes en schetsen, alle werktekeningen en bestekken. Na de verhuizing naar de Gasthuisstraat in 2022, is dit de 4de Refresh na die in 2012, 2016 en 2020.

Klik hier voor de foto-impressie van het project.

‘With a little help from our friends’: Dat geldt zowel voor de samenstelling van het klusteam als voor waar we de benodigde materialen vandaan halen en voor werkruimte buiten de winkel. Van Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg krijgen we onder ander complete stellingen van metalen staanders en glasplaten. Roos en Jan stellen hun loods ter beschikking. 

Het vaste vrijwillgers klusteam bestaat uit Jos van de Ven, Jan Delsing, Stefan Giessen, Jan Lammerse, Hans Spee, Diana Buijel en Joop Karremans. In de maanden juni en juli wordt er iedere maandag en dinsdag gewerkt, eerst in de loods en daarna in de wereldwinkel. Ook Roos Steegs en en vakantievrijwilligster Elise Hermes doen mee bij het schilderwerk.

Op zondag 22 september wordt de vernieuwde winkel officieel heropend tijdens de Dag van de Duurzame binnenstad en het Refresh team in het zonnetje gezet door wethouder Pollux.

Allemaal bedankt voor de inspanning en Roos en Jan voor hun gastvrijheid.