World Fair Trade Day

Op zaterdag 10 mei is het World Fair Trade Day. Dé internationale dag voor fairtrade. Over heel de wereld zijn er acties om aandacht te vragen voor eerlijke handel. Ook Wereldwinkel Venlo doet  mee aan de acties middels de landelijke huis-aan-huis folder. De John Altman Cookies, de kruidenthee melange, de Seepjes, de chocolijstjes en de cocos lak schaaltjes in trendy kleuren komen extra onder de aandacht. 

 

 

De gemeente Venray krijgt op deze dag de titel Fair Trade Gemeente titel uitgereikt. De gemeente Venlo behaalde mede dankzij Wereldwinkel Venlo, deze titel in november 2012. 

 

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in bijna 240 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij. De Wereldwinkel in Venlo doet dit met 39 vrijwilligers.