B&W Venlo promoten Fairtrade Gemeente campagne bij regiogemeenten en bedrijven in Venlo!

Burgemeester Scholten van Venlo biedt dinsdag 23 juni aan zo'n 50 bestuurders van de overige 6 regiogemeenten een Fairtrade Gemeente promotiepakket aan. Hij doet dit tijdens de regiotafelbijeenkomst in 't Raodhoes in Blerick.  De Regio Venlo bestaat uit de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst a/d Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray. De weken erna vragen burgemeester en wethouders ook in afspraken met bedrijven en organisaties in Venlo aandacht voor duurzaamheid en fairtrade. 

 

 

Wat zit er in het promotiepakket Fairtrade Gemeente?

In dit pakket bieden de gemeente Venlo en de Stichting FAIRliefd ter inspiratie heerlijke fairtrade koffie, thee en chocolade aan. Tevens bevat het een brochure over alle fairtrade koffieleveranciers en flyers over fairtrade en de Fairtrade Gemeente campagne. Ook bevat het een plattegrond van deelnemers aan de EerlijkWinkelen route in de Beste Binnenstad Venlo en een aanbiedingsbrief.

Het promotiepakket is verzorgd door Wereldwinkel Venlo.

 

Fairtrade Gemeente Venlo

De gemeente Venlo ontving 2,5 jaar geleden als 25ste gemeente in Nederland en eerste gemeente in Noord Limburg de eervolle titel ‘Fairtrade Gemeente’ uit handen van de voorzitter van een onafhankelijke jury. De gemeente Venray volgde als tweede op World Fair Trade Day 10 mei 2014.

In heel Nederland voldoen nu 46 gemeenten aan de 6 criteria. Wereldwijd zijn er 1431 fairtrade towns. De Fairtrade Gemeente campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar.

Venlo is Fairtrade gemeente mede dankzij een actieve lokale werkgroep FAIRliefd die ondernemers en burgers stimuleert fairtrade producten te kopen en te verkopen. In Venlo zijn ruim 100 deelnemers. FAIRliefd organiseert in dat kader MVO bijeenkomsten, een Wereldfilmfestival en is actief in het onderwijs. In 2013 lanceerde ze een EerlijkWinkelen route, die 40 deelnemers telt.

(www.fairliefd.nl, www.eerlijkwinkelen.nl)