Smartphone wijst de weg naar duurzame producten

App voor eerlijke winkels in Venlo

Op zoek naar fairtrade rijst, biologisch katoen of organische verzorgingsproducten in je buurt? De voor smartphones ontwikkelde app van EerlijkWinkelen wijst je de weg. Behalve in Venlo kun je met de app ook in zo’n 50 andere gemeenten terecht voor duurzame producten.
 

Op basis van je GPS-positie heb je in een mum van tijd een overzicht van de eerlijke winkels in de stad waar je je bevindt; winkels die fair trade, biologische of tweedehands producten verkopen.
Het winkelaanbod is heel divers, van kleding tot speelgoed en van cosmetica tot meubels. Ook horecagelegenheden, zoals koffieshops en lunchrooms, zijn opgenomen in de app. De app heeft een filtermogelijkheid om bijvoorbeeld gericht naar winkels met kleding, cadeaus of eten & drinken te zoeken.
 

Venlo heeft al sinds 2013 een EerlijkWinkelen route op papier. In de app kunnen meer winkels worden opgenomen. Bovendien zijn de gegevens makkelijker te actualiseren. Gebruikers kunnen ook via de app laten weten welke leuke winkel met eerlijke producten zij hebben ontdekt.

De app is geschikt voor Ios en Android-besturingssystemen en is gratis te downloaden:
Download voor Ios (Apple Store)
https://itunes.apple.com/nl/app/eerlijkwinkelen/id955135817?mt=8
Download voor Android (Google Play)
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.eerlijkwinkelen.android