Groen Lintje voor Joop

 

 

 

 

 

 

 

GroenLinks Venlo heeft de Groene Lintjes 2015 uitgereikt. In de categorie burgerinitiatief heeft Joop Karremans het lintje ontvangen. Karremans zet zich al zijn hele leven actief in voor een betere wereld. Hij wijdt zijn leven aan het verder brengen van duurzaamheid en eerlijke handel en is een van de steunpilaren van de Wereldwinkel Venlo en FAIR Venlo.

Mede door de inzet van Joop is Venlo in 2012 een Fair Trade gemeente geworden.Op 21 mei 2015 heeft de Fontys Hogeschool de titel Fair Trade Hogeschool ontvangen; de titel is in de wacht gesleept mede dankzij  Joop. Hij geeft zijn bevlogenheid nu ook door aan jonge studenten.

Quotes van Joop:

'Als je niet tegen teleurstellingen kunt, moet je dit werk niet doen' en 'Zoiets doe je nooit alleen'

Hij nam dan ook bij de uitreiking de gelegenheid te baat om collega's bij Fontys, Fair Venlo en de Wereldwinkel te bedanken.

2012 Een gelukkige kartrekker met de trofee 2015 The morning after: live tijdens het radioprogramma Wekkerradio bij Stadsomroep Venlo.

Zie ook Fairtrade genomineerd voor Groen Lintje  en Juryrapport nominatie GroenLintje

Alle genomineerden van links naar rechts:
Kruidentuin Tegelen, Quicina(voor), Zorgboerderij 'De Wielewaal', Joop Karremans, Robert Lommen en Blue Innovaton Centrum.