Goedbezochte heropening Wereldwinkel

Afgelopen zaterdag, 9 april 2016, kan de Wereldwinkel in de boeken bijschrijven als een mooie dag. Heerlijk weer, goeie muziek, vrolijke clowns, alles droeg bij aan de sfeer van de Officiële Heropening die plaatsvond in de Gasthuisstraat in Venlo.

Al ver van tevoren stonden er hapjes klaar op de statafels die vóór de winkel waren geplaatst. Daar kregen de eerste geïnteresseerde voorbijgangers al een flyer in handen gedrukt. Om 12.45 uur was het tijd voor muziek. Fanfaar Trotwaar bracht bekende en onbekende nummers met een kenmerkend klezmer-tintje. Ook visueel was het een aansprekend geheel: wat een vrolijk uitziend gezelschap.

 

 

 

Het publiek werd soms aangesproken door een van de twee clowns die rondparadeerden. Zij deelden ballonnen en snoep uit aan kinderen. En er was een ballonnenknoper aanwezig. Ballonnen in de vorm van voornamelijk hondjes, maar ook minder herkenbare figuren, vonden gretig aftrek.

 

 

 

 

Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De secretaris van de Wereldwinkel, Joop Karremans, vertelde over de winkel en diens laatste activiteiten; de opknapbeurt, de samenwerking met Fair Venlo en het Wereld Film Festival kwamen aan de orde.

 

 

 

 

Daarna was het woord aan wethouder Van den Beucken.

De wethouder sprak mooie woorden, en onthulde in een plechtige ceremonie de toepasselijke nieuwe wandtekst: "De fair trade cadeau shop". Vervolgens werden vrijwilligers van het opknapteam in het zonnetje gezet en ontvingen prijswinnaars van onze Facebookactie vrijkaartjes voor het Wereld Film Festival.

Het slot was bijzonder. Fanfaar Trotwaar zette de muziek in en een optocht naar Filmtheater De Nieuwe Scene volgde. Daar ging het middagprogramma van het Wereld Film Festival van start.

 

Benieuwd naar meer foto's van de heropening? Bekijk ook onze foto-impressie.