EerlijkWinkelen Route Venlo

 

EerlijkWinkelen wil voor alle steden in Nederland eerlijke winkelroutes aanbieden met winkels/eetgelegenheden die fairtrade, biologische en/of tweedehands producten gebruiken/verkopen. 

De EerlijkWinkelen route Venlo is ontwikkeld in samenwerking met COS Limburg. Je kunt de route sinds juni 2013 afhalen bij deelnemende winkels of je kan de route hier downloaden.

In Venlo, die zich hoofdstad van de smaak mag noemen, verscheen een artikel in het regionale weekblad 'De Trompetter- E3 Journaal' waarin het idee achter de Eerlijke Winkelroutes precies wordt verwoord door Monique Wijnen van stichting Fairliefd. Fairliefd is een actieve groep vrijwilligers die diverse initiatieven nemen rond fairtrade, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Monique Wijnen van stichting Fairliefd gidst de verslaggever langs eerlijke etablissementen en winkels. “We willen mensen die graag bewust kopen een handje helpen, want niet iedereen weet al die adresjes te vinden. Bovendien zijn er winkels en restaurants waar je het niet van verwacht.”  Lees hier de rest van het artikel over de EerlijkWinkelen route in Venlo