Aandacht voor eerlijke kleding in Kunstencentrum

Op zaterdag 4 juni a.s. organiseren Stichting FAIR Venlo, College Den Hulster en Kunstencentrum Venlo gezamenlijk een manifestatie onder de titel ‘Fair Fashion Venlo’, die in het teken zal staan van eerlijke kleding en textiel. De manifestatie vindt plaats in het Kunstencentrum.

Tijdens deze manifestatie worden verschillende aspecten van kleding en textiel uit de doeken gedaan, met de bedoeling om bezoekers van de manifestatie te laten zien op welke verschillende manieren textiel en kleding worden geproduceerd, ontworpen en gebruikt, en welke rol textiel en kleding spelen in ons dagelijks leven.

In aanloop naar de manifestatie is er een fototentoonstelling, die nu al te bekijken is. Foto-expositie "Vintage Africa" laat prachtige foto’s zien van hergebruik van Nederlandse kleding door Afrikaanse mensen. De expositie is op werkdagen te bezoeken van 09.00 tot 21.00 uur, en loopt van 9 mei tot en met 6 juni 2016.

De manifestatie Fair Fashion Venlo vindt plaats op zaterdag 4 juni a.s.  in en rond het Kunstencentrum Venlo, van 14.00 uur tot 18.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie is hier te vinden.