Wereldwinkel Tegelen viert 25-jarig bestaan

Wereldwinkel Tegelen was afgelopen weekend jarig. Om precies te zijn: op woensdag 1 juni jongstleden was het 25 jaar geleden dat er in Tegelen met de verkoop van Fairtrade-producten werd begonnen in de Wereldwinkel. Dit jaar, en in het bijzonder afgelopen weekend, was de tijd dus rijp om daar bij stil te staan.

Op zaterdag 4 juni om 12.00 uur begon het verjaardagsfeest, dat tevens gezien mag worden als de opening van het Jubileumjaar van de Wereldwinkel in Tegelen.

Het evenement werd luister bijgezet door een Wereldmarkt op het plein bij Boekhandel van Heel en er was Indonesische muziek van Kulaleen. Natuurlijk waren er originele producten te koop.

Op de uitnodigingsposter stond te lezen wat bezoekers verder konden verwachten: er waren originele Fairtrade-cadeaus uit ontwikkelingslanden te koop en er stonden heerlijke hapjes en sapjes klaar voor iedereen.

Genoeg te doen dus. En er was nog een verrassing. Twee drijvende krachten achter de Tegelse Wereldwinkel hebben deze dag een gemeentelijke waarderingsonderscheiding gekregen voor hun verdiensten. Het ging om Ai Bloemers-Hovens en Mirjam van Maanen-van Driessen. Zij kregen allebei de waarderingsonderscheiding 'de Venlose Kanjer'. Burgemeester Antoin Scholten reikte de onderscheidingen uit aan beide dames in de Wereldwinkel.

Op onderstaande foto van links naar rechts: Wiel Kuntzelaers, Ai Bloemers , Mirjam van Maanen, burgemeester Scholten,  Jeannette Schillings en Gerdi Stoffels. Behalve de burgemeester, allemaal jubilarissen van Wereldwinkel Tegelen, die hier in de bloemetjes gezet werden.