Acties in Venlo en regionaal in september voor een betere wereld

E​en betere wereld, waar niemand achterblijft.

 

 

 

​Op 25 september 2022 is het alweer de 7e verjaardag van de Global Goals. Van 23 t/m 27 september worden er daarom landelijk de SDG Action Days georganiseerd. 
De gemeente Venlo heeft zich in 2021 laten registreren als Global Goals gemeente en wethouder Marij Pollux liet op 24 september 2021 de Global Goals vlag wapperen bij het stadskantoor. 

 

Drie bijdragen aan de global goals in september in Venlo en regionaal : 

10 - 09 Limburg Pride Venlo

Op zaterdag 10 september organiseren COC Limburg en Stichting Pink Events de Limburg Pride in de Venlose binnenstad. Zie ook het eerdere bericht in de Nieuwsbrief Wereldwinkel Venlo van juli over de noodzaak van de pride. 
 

16 - 09 Prolongatie titel Fairtrade Gemeente Krefeld

 

 

 


De gemeente Krefeld, zustergemeente van Venlo, behaalde in 2018 haar Fairtrade Gemeente titel en prolongeert dit jaar de titel voor de twee keer.
Zij vieren dit tijdens de Duitse fairtrade week met een receptie in de historische raadszaal op vrijdag 16 september.
Fair Venlo en Wereldwinkel Venlo ontvingen in 2020 in juni en augustus een Duitse delegatie en geven graag gehoor aan de uitnodiging om de Duitse collega's te gaan feliciteren. 
Foto: Burgemeester Frank Meyer nam in 2018 de oorkonde van de titel voor Krefeld in ontvangst. Stadt Krefeld, Presse und Kommunikation, L. Strücken 

18 - 09 Festival Global Goals Deurne

Op zondag 18 september organiseert Global Goals Deurne een festival rond de werelddoelen, dat we graag bezoeken. We deden dat ook op de kick off  door het platform op 26 juni

Organisaties uit Deurne en haar kerkdorpen presenteren zich voor en door de Global Goals. Platform Global Goals Deurne werkt zo aan haar belangrijkste doel, Global Goal 17 : Nieuwe partnerschappen vormen en verbinden om samen lokaal alle doelen te bereiken.

Global Goals bij Wereldwinkel Venlo

Wereldwinkel Venlo draagt bij aan de global goals met haar kernactiviteit, de verkoop van fairtrade en anderzins duurzame producten, en met investeringen in ondernemingen in de derde wereld via Oikocredit en PlusPlus.

Ook fungeert Wereldwinkel Venlo als 1ste fysieke infopunt voor het Global Goals Platform Venlo, een initiatief van FAIR Venlo.