Limburg pride Venlo, zaterdag 10 september

De locatie is bekend van dé Limburg Pride 2022 editie! …. Venlo, “stedje van lol en plezeer” zal op zaterdag 10 september ook de stad zijn van pride. Uniek bij deze editie is dat er extra aandacht is voor de geschiedenis van lhbti’s in Limburg in het kader van het 50-jarig bestaan van COC Limburg. Het programma bestaat uit bekende Limburg sprekers en artiesten waaronder Janine Kitzen en White Canvas. Houd de website in de gaten voor de programmering en de tickets (Bron: www.limburgpride.nl ).  

Reizende Pride-fototentoonstelling opnieuw beklad, nu in Maastricht

In juni deden we als Wereldwinkel actief mee aan de Roze week in Venlo in het kader van gender gelijkheid, global goal 5 en waren de Festina Lente straatjes roze gekleurd (venlokleurtroze.nl).

 

Ook in Maastricht was er positieve aandacht voor. Echter werd de reizende fototentoonstelling Celebrate the Unsee al een dag na de opening beklad, nadat dit eerder ook gebeurde in Vlissingen en Almere. COC Limburg geeft aan dat met de foto's wordt aandacht gevraagd voor "de vaak benarde mensenrechtensituatie waar de lhbti+-gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft" (Bron: NOS Nieuws, 2 juli 2022, 15:02)

Pride, is toch niet meer nodig? Deze en nog 5 mythes ontkracht 

Oxfam Novib geeft in een artikel aan dat de strijd voor de LHBTQIA+ rechten nog lang niet gesteden is en leggen aan de hand van een 6-tal mythes uit hoe dat zit. Tevens roepen ze op met hen mee te lopen op de pridewalk op 30 juli in Amsterdam (Bron: Oxfam Novib 22 juni 2022).

Pride Walk 2021