Wereldwinkel Venlo kiest voor nieuwe uitstraling

Uitnodiging:

Welkom op de feestelijke heropening van Wereldwinkel Venlo op zondag 22 september om 11.30 door wethouder Pollux van Duurzaamheid. Je kunt er de vernieuwde winkel bekijken onder het genot van een (h)eerlijk hapje en drankje en er is een vogeltelling voor de jeugd met kans op 1 van de 3 prijzen. 

Wereldwinkel Venlo gaat zondag 22 september als 10de WERELDWINKEL.NU winkel over op een geheel nieuwe uitstraling. Het verbindende thema achter de nieuwe merkstrategie, ontwikkeld met en voor het Platform Wereldwinkel.Nu, is ‘ik geef jou de wereld kado'. Met een kado uit onze winkel laat je merken dat je nadenkt over de problemen van deze tijd. Het zegt dat je een verantwoord kado wil geven aan en voor elkaar.
Wereldwinkel Venlo bestaat dit jaar 50 jaar. De winkel wordt gerund door vrijwilligers. Sinds 2002 op de Gasthuisstraat 18, midden in de binnenstad van Venlo. 

De Wereldwinkel.Nu winkels zijn meer dan een alleen een kadowinkel. Het zijn de leukste en hipste kadowinkels van Nederland :-). Wij verkopen niet zomaar een kado van de lopende band, maar een uniek kado met een verhaal over waar het gemaakt is, hoe het gemaakt is en door wie het gemaakt is. Een verhaal ook dat gaat over het bestrijden van armoede, het tegengaan van ongelijkheid en het beschermen van onze wereld. 

De 170 Wereldwinkels in Nederland dragen dezelfde naam, maar zijn geen keten of franchisers; elke winkel heeft zijn eigen karakter en keuzes. Eén ding verenigt ons: de droom van een betere wereld, een wereld die we samen vormgeven. 

Dag van de Duurzame Binnenstad: 

Naast de heropening van de vernieuwde Wereldwinkel wordt om half twaalf ook de Duurzame Route gelanceerd en is van 12 tot 15.30 een Duurzame Markt in de Joriskerk en Jongerenkerk in samenwerking met 35 andere organisaties, die zich inzetten voor een betere wereld. Interactief en met volop activiteiten voor kinderen. Voor een volledig programma klik hier