Fairtrade week, juist nu!

Venlo heeft al sinds 2012 de titel ‘Fairtrade Gemeente’. Dat betekent niet alleen dat de gemeente zelf zoveel mogelijk fairtrade producten gebruikt. Ook in een groot aantal winkels en in de horeca zijn die producten volop verkrijgbaar. Door die producten te kopen draag je als consument bij aan maar liefst 10 van de 17 Global Goals. Een goede reden om hier juist in deze duurzame week nog eens extra op te letten als je boodschappen doet!

De meeste supermarkten in Venlo zijn deelnemer van de fairtrade gemeente campagne. In de fairtrade week hebben zij veel aanbiedingen met fairtrade producten. Lidl maakte deze week bekend dat zij het aandeel fairtrade producten flink gaat uitbreiden, van bananen tot katoen en van pindakaas tot chocolade. Daarmee zal ze toegevoegd worden aan de deelnemers. 

Tevens staat fair fashion in de schijnwerpers. In onze wereldwinkel vindt u mooie sjaals voor herfst en winter, kussens om uw interieur te verfraaien en .... mooie mondkapjes uit Ghana. Ze gaan hard, dus wees er tijdig bij.