Nieuwe investeringen van Wereldwinkel via crowdfund platform PlusPlus

Via de verkoop van fairtrade producten draagt Wereldwinkel Venlo bij aan werkgelegenheid en toegang tot basisvoorzieningen in landen in ontwikkeling. Daarnaast doen we dat ook door met geld, dat we niet direct nodig hebben voor onze bedrijfvoering, te investeren in ondernemers en coöperaties in die landen door leningen te verstrekken via Oikocredit en sinds 2021ook via PlusPlus.

Uit terugontvangen leningen herinvesteren we nu via PlusPlus Euro 900 in twee agrarische projecten, Federacion Campesina 2  in Columbia en CLECAM 5 in Rwanda. Vanaf een inleg van 50 Euro kunt u met ons ook meedoen om de ondernemingen van Merchias en Jesus tot een succes te maken. Zo geeft u ook een impuls aan de lokale economie en draagt u bij aan werkgelegenheid en/of toegang tot basisvoorzieningen.

Federacion Campesina 2 in Columbia 
Kleinschalige koffieboeren in Colombia zien de gevolgen van klimaatverandering duidelijk. De laatste paar jaar viel er uitzonderlijk veel regen, waardoor hun koffieoogst mislukte. Om hen weerbaarder te maken heeft Federacion Campesina, een boerenvereniging, een klimaatplan gemaakt waarmee de boeren klimaatverandering beter het hoofd kunnen bieden. Uiteraard met aandacht voor mens en milieu, want hun koffie was al Fair Trade en Biologisch. Met deze lening kan de organisatie 75 boeren en hun gezinnen helpen om hun inkomsten duurzaam te verbeteren.

 

 

CLECAM 5 in Rwanda
Minder risico, meer impact en een boost voor vrouwelijk ondernemerschap. Met deze indirecte lening geef je via de Rwandese microkredietpartner CLECAM kleine leningen aan boeren, die daarmee hun oogst verbeteren. De meeste van hen zijn vrouw en voor hen maakt dit een wereld van verschil. Zoals voor Brandine. "Ik verdien nu genoeg om mijn kinderen naar de universiteit te laten gaan, een waterleiding te betalen en elektriciteit aan te leggen, zodat de kinderen thuis kunnen studeren.” Voor vrouwen als Brandine is zo’n lening veel meer dan slechts geld. Het geeft hen kracht.

Vanaf 2021 promoot Wereldwinkel Venlo naast de verkoop van eerlijke en duurzame producten ook eerlijke investeringen via Plus Plus . Inmiddels investeerden we al een aantal keren 250 Euro in projecten in de agrifood sector: Fruvex in Nicaragua, POD Chocolate op Bali, Frutrac in Oeganda en drie projecten in Kenia, Superfine Nuts, Sereni Fries en Exotic.

In onze winkel brengen we PlusPlus op verschillende manieren onder de aandacht. Via posters, flyers en via 2 video's in de doorlopende bannershow op het beeldscherm in onze 'huiskamer'. Bij het genot van een kopje koffie delen wij graag er onze ervaringen met u. 

https://venlo.wereldwinkels.nl/nl/menu/Nieuws_en_Evenementen/Nieuws/17775 

https://venlo.wereldwinkels.nl/nl/menu/Nieuws_en_Evenementen/Nieuws/17683