Verslag fietstocht naar Krefeld

Fietstocht naar Krefeld met bezoek aan Wereldwinkel (Eine Weltladen) Krefeld en de Duurzaamheidsdag van de VolksHogeSchool Krefeld

Op een schitterende zomerse fietsdag in juni vertrekt ons achttal vanaf Jongerenkerk Venlo om half negen. FAIR Venlo is de initiatiefnemer en de deelnemers zijn afkomstig van diverse Venlose organisaties, die in Venlo bijdragen aan de Global Goals. Naast de Jongerenkerk fietsen vrijwilligers van Wereldwinkel Venlo, Voedseltuinen Venlo, Energiecoöperatie Samenstroom, de fietsersbond en bewuste wereldburger Stefan mee.

We bezoeken in Krefeld een zeer informatieve Dag van de Duurzaamheid van VolksHogeSchool Krefeld(VHS)en gaan op de koffie bij Wereldwinkel Krefeld. 

Zie het foto-verslag van de dag

Fietstocht Fairtrade Gemeente Krefeld aan Wereldwinkel Venlo in 2020
In corona tijd, op 9 september 2020 organiseerde het Fairtrade Gemeente team van zustergemeente Krefeld een 35 km fietstocht van Eine Welt laden(werldwinkel) in Krefeld naar de Wereldwinkel in Venlo. Klik hier voor het verslag. Een groep van 30 fietsers kregen een warm onthaal in Jongerenkerk en Wereldwinkel Venlo en we werden meteen uitgenodigd voor een tegenbezoek. Het was even wachten op de juiste gelegenheid, maar die heeft FAIRVenlo nu ingevuld met de Dag van de Duurzaamheid in Krefeld.